Cea mai teribilă demitere din cariera lui Rednic: întâi a primit flori

22 decembrie 2021 9:28   Fotbal intern

Pentru Mircea Rednic a fost a cincea oară în care a fost demis de la Dinamo. Totuși, cea mai neașteptată demitere din carieră a trăit-o acum 20 de ani, la Rapid.

Demiterea lui Mircea Rednic de la Dinamo a fost făcută în cea mai mare taină. Tehnicianul nici nu-și imagina că va fi dat afară, așa că el căuta viitori jucători în momentul în care a primit, prin SMS și prin e-mail, notificarea încetării contractului cu Dinamo! ”Este surpriza vieţii mele, nu credeam vreodată că mi se poate întâmpla aşa ceva”, a mărturisit pentru ”Fanatik” fostul internațional.

Totuși, tehnicianul a mai avut un șoc de acest gen la începuturile carierei. Acum 20 de ani, a mai fost dat afară pe ”nepusă masă”, într-un moment în care nici prin cap nu-i trecea că va rămâne șomer. I s-a întâmplat în 2001, când a fost demis de la Rapid chiar de ziua lui. Dar nu oricum, ci după ce patronul de atunci, George Copos a venit la baza Pro Rapid cu un buchet de flori, pe care i l-a oferit în curte, iar după ce i-a spus ”La Mulți Ani” i-a zis și că îi mulțumește pentru activitate, dar e dat afară!

Culmea e că nu a fost singura dată când antrenorul a fost demis de ziua lui. Este adevărat, e născut pe 9 aprilie, într-o perioadă în care schimbările de antrenori sunt la ordinea zilei în încercarea disperată a patronilor de echipă de a salva pe final de campionat ce au stricat un an întreg. Astfel, a doua oară când a fost demis de ziua lui s-a întâmplat în 2014, chiar când împlinea 52 de ani. Era atunci la conducerea formației belgiene Gent și conducătorii de acolo nu au ținut cont de aniversare când i-au dat vestea.

A treia demitere a fost cu 12 ore înainte de a împlini 58 de ani și s-a petrecut anul trecut, când Gică Hagi, văzând că Viitorul se scufundă sub conducerea tehnicianului pe care îl instalase în iarnă, l-a anunțat că nu mai este antrenorul echipei.

Mai multe