Dinamo e un butoi cu pulbere după demiterea lui Mircea Rednic

La Dinamo apele par să nu se liniștească niciodată. Chiar în prima zi de vacanță, conducerea clubului a declanșat războiul cu fanii. Pentru că demiterea antrenorului Mircea Rednic, cel care părea ”frate” cu ultrașii, cărora le dădea mereu dreptate în conflictele cu jucătorii, asta înseamnă.

Dinamoviștii au schimbat patru antrenori până acum (FOTO: Sportpictures)
Dinamoviștii au schimbat patru antrenori până acum (FOTO: Sportpictures)

Mai ales că aceasta a venit într-o zi în care totul că părea că îi merge strună tehnicianului. Acesta tocmai amenințase voalat jucătorii aduși de fosta conducere că vor fi dați afară, pentru că din ianuarie el va prelua frâiele și va construi o echipă care să se salveze de la retrogradare, cu fotbaliști aleși de el. Mai mult, părea că reușise să-i șubrezească atât de mult poziția administratorului special Iuliu Mureșan, încât toată lumea aștepta ca acesta să demisioneze, mai ales că nici nu fusese prezent la meciul cu Farul, de luni. Numai că, marți după-amiază, a venit lovitura de teatru: fostul oficial al CFR Cluj a dat un comunicat în care anunța demiterea lui Mircea Rednic și instalarea la cârma echipei a lui Flavius Stoican, cel care a mai condus echipa în două rânduri: între 2013-2014 şi în 2015! În ceea ce-l privește, Stoican a fost demis la începutul lunii noiembrie de la nou-promovata FCU Craiova, după doar patru meciuri conduse.

Flavius Stoican va conduce pentru a treia oară pe Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican va conduce pentru a treia oară pe Dinamo (FOTO: Sportpictures)

Administratorul special Iuliu Mureșan a explicat la sport.ro de ce a fost demis Mircea Rednic: ”Atmosfera nu e bună la echipă, nu e o atmosferă de performanță. Sigur, e foarte ușor să dai vina pe jucători. Dar fotbalul nu se poate face fără jucători, se face cu jucători și am fost pus în situația de a lua o decizie. Am luat decizia cu scopul să fie bine și să se schimbe lucrurile în bine. N-am nimic personal cu Mircea Rednic, îl respect, dar am o răspundere. Cât sunt pe funcția asta trebuie să-mi fac treaba”. El a sugerat că antrenorul a aflat că a fost demis abia după publicarea comunicatului, prin aceea că știa că dacă va afla înainte, tehnicianul va face valuri: ”Nu știa, nu l-am informat. Nu știa, așa este, n-am vrut să apară înainte, că apoi era și mai complicat”, a mai spus Mureșan.

Mircea Rednic și Iuliu Mureșan, la prezentarea antrenorului la Dinamo (FOTO: FC Dinamo)
Mircea Rednic și Iuliu Mureșan, la prezentarea antrenorului la Dinamo (FOTO: FC Dinamo)

Așa cum era de așteptat, anunțul demiterii antrenorului lor favorit a stârnit revolta fanilor. Foarte mulți și-au anunțat intenția de a renunța la a face parte din DDB, programul de susținere al echipei, considerând că au fost trădați de conducători. Având în vedere antecedentele de la ultima demitere a lui Rednic, din 2019, când Eugen Neagoe a fost contestat încă de dinaintea începerii campionatului, este de așteptat ca și Flaviu Stoican să aibă o relație foarte rea cu suporterii, care nu-l aveau la inimă nici în ultimul său mandat. Iar primul semn că lucrurile se îndreaptă spre acel punct îl reprezintă anunțul postat pe pagina oficială de Facebook de 
”Peluza Cătălin Hîldan”: "Cine l-a adus pe Stoican să își asume. Că de plătit, va plăti!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net