Cele 3 reproșuri care au dus la demiterea lui Mircea Rednic

Demiterea lui Mircea Rednic de la Dinamo a reprezentat șocul primelor zile de vacanță din Liga 1. Administratorul special al echipei, Iuliu Mureșan, a explicat de ce a luat această decizie. În mare, trei lucruri importante i s-au reproșat antrenorului în vârstă de 59 de ani.

Mircea Rednic a fost șocat de demitere (FOTO: Sportpictures)
Mircea Rednic a fost șocat de demitere (FOTO: Sportpictures)

Mircea Rednic a dezbinat echipa

Marea problemă din ultimii ani a lui Mircea Rednic o reprezintă faptul că în discursurile sale de după meciuri dă mereu vina pe jucători. Acest obicei a devenit mai vizibil în ultimul mandat la Dinamo pentru că nu bătea pe nimeni, iar la fiecare interviu de după un eșec spunea că fotbaliștii sunt de vină, niciodată el. Dar așa proceda și în trecut, la Viitorul sau la Poli Iași, însă acolo rezultatele bune alternau cu cele proaste, așa că atacurile păreau mai rare. ”Lui Mircea Rednic îi reproșez că este foarte negativist, i-a divizat pe jucători, care nu formează o echipă. Și dacă nu suntem uniți, nu punem umărul la salvarea formației, nu avem nici o șansă. Și nu am văzut nicio schimbare. Mereu critica doar jucătorii, conducerea, dar el era singurul nevinovat. Însă antrenorul răspunde și el. Eu i-am mai zis să nu mai fie așa, dar nu se poate abține. Și asta nu e bine”, a explicat Iuliu Mureșan la Digi Sport. Acesta a adăugat că jucătorii se plângeau de metodele de ”motivare” ale antrenorului: ”Mai mulți jucători mi-au dat mesaje în ultima vreme și s-au plâns de atmosfera din lot, erau timorați și la antrenament și la anumite execuții”, a mai spus șeful ”câinilor.

Vroia să dea afară 15 jucători

Dincolo de metodele lui de „încurajare” a fotbaliștilor, Mircea Rednic s-a făcut remarcat în ultimii ani (mai puțin la Viitorul, unde Hagi nu a permis asta) printr-un alt lucru: oriunde a fost numit antrenor a dat afară foarte mulți jucători găsiți la echipă și a adus cohorte de străini în locul lor. Majoritatea liberi de contract, deci fără meciuri în picioare, iar prestațiile acestora au fost aproape mereu slabe. Așa a procedat și în ultimul mandat la Dinamo, lucru care a împărțit vestiarul în tabere. Dar cel mai grav a fost anunțul de la finalul meciului pierdut cu Farul, acasă: ”Vor rămâne 18 jucători, vor pleca 14 în această pauză”. ”Rednic spunea că o să plece 15 jucători în iarnă, a propus mai mult de 15 rezilieri, de fapt. Rezilierile costă. Plus că rămâi fără echipă. Dacă pleacă 15, când mai faci o echipă? Aveam doar 2 săptămâni de pregătire, când mai omogenizam echipa? Vor pleca jucători, dar nu atâția cât voia Rednic. Vreo 4-5 vor pleca și 4-5 vor veni. Așa mi se pare normal. Dacă faci mai multe schimbări, deja e altă echipă”, a mai spus Mureșan la același post de televiziune.

A avut rezultate foarte slabe

În sport, principalul indicator de evaluare a unui antrenor îl reprezintă rezultatele. Iar în cazul lui Mircea Rednic acestea au fost dezastruoase: 6 puncte câștigate din 33 posibile. Concret, o victorie și trei egaluri din 11 meciuri disputate de dinamoviști în campionat. Rezultate care au așezat echipa pe penultimul loc în clasament, direct retrogradabil, la nu mai puțin de 7 puncte de FCU Craiova, ocupanta primei poziții care duce în barajul de menținere, și la 9 puncte de CS Mioveni, de pe locul 12, care asigură salvarea directă. ”Dacă am fi continuat așa, drumul spre Liga 2 era deschis. Am avut o discuție cu Răzvan Zăvăleanu și cu Rednic înaintea ultimelor trei etape, când l-am întrebat câte puncte facem și a spus senin 5. Mă așteptam la mai multe, dar am zis că ar fi ok și așa. Dar, nici pe astea 5 nu le-a făcut. În total, a făcut 6 puncte din 33”, a explicat Iuliu Mureșan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net