FCSB, învingătoare cu Dinamo. Gruparea de lângă Capitală a câștigat cu 2-0

21 octombrie 2024 13:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FCSB a reușit să se impună în duelul cu Dinamo, scor 2-0, disputat, duminică, în deplasare și contând pentru etapa cu numărul XIII din Superliga României.

Pe Arena Naţională populată de aproximativ 40.000 de spectatori, dinamoviştii s-a zbătut fără rezultat: deși au cerut penalty, în minutul 23, după un duel între Raul Opruţ şi David Miculescu, arbitrul Marian Barbu nu s-a arătat deloc impresionat și nu a acordat nimic. De fapt, trei minute mai târziu, FCSB a deschis scorul - Alexandru Băluţă a centrat, Adnan Golubović a respins, Olaru a retrimis cu capul în centrul careului, de unde Bîrligea a reușit să înscrie. Mai târziu, FCSB a solicitat, la rândul său, un penalty, prin Darius Olaru, în minutul 33, după un duel cu Patrick Olsen, însă după verificarea VAR nu s-a acordat lovitura de pedeapsă. După ce Golubović a scos şutul lui Miculescu, în minutul 45+3, oaspeții au intrat cu un gol avans.

Bîrligea, la primul meci „tare” la FCSB

În repriza secundă, dinamovistul Hakim Abdallah a cerut şi el penalty, în minutul 70, pentru duelul cu Risto Radunovic, dar Barbu nu s-a înduplecat nici de această dată. În cele din urmă, golul care „a închis” meciul s-a petrecut, în minutul 90+3, purtându-i semnătura lui Alexandru Musi - care a jucat practic doar opt minute, cu tot cu cele din prelungiri, după ce l-a înlocuit pe Octavian Popescu ('88).
„Este o senzaţie foarte frumoasă, pentru că am câştigat şi, mai ales, pentru că am câştigat un derby. Mă simt bine cu echipa, suntem o familie şi avem ocazii. Încerc să scot cât mai bine din ocazii. Avem jucători de calitate, luptăm cu toţii pentru un obiectiv. Momentan, ne merge bine, sperăm să o ţinem tot aşa şi să aducem multă lume în tribune, să fie full-full-full. Astăzi, a fost o atmosferă foarte frumoasă, a fost primul meu derby bucureştean. Îmi pare rău că voi rata următorul derby, cu Rapid, nu ştiam că am atâtea «galbene»”, a declarat Bîrligea.
După ce formația de fotbal antrenată de Elias Charalambous s-au impus cu 2-0, FCSB a ajuns pe locul cinci din Superliga României, cu 19 puncte, în timp ce Dinamo se află pe șapte, cu 18 puncte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe