Momente dificile pentru Helmut Duckadam: a fost operat pe cord deschis

19 septembrie 2024 11:25   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Helmut Duckadam a trecut prin momente dificile, fostul mare jucător al Stelei, între timp ajuns la vârsta de 65 de ani, fiind operat luni și rămânând în spital, cel puțin până săptămâna viitoare. 

Câștigător de Cupa Campionilor Europeni cu Steaua a fost supus unei intervenții chirurgicale de aortă, operație care era programată de ceva timp și care a decurs conform așteptărilor. „Mi-a fost descoperit un anevrism, în octombrie 2023 și am așteptat să vedem dacă se agravează. Din păcate, s-a agravat și putea plesni, în orice moment, așa că s-a luat decizia intervenției. Am avut încredere totală în medicii de aici”, au fost cuvintele lui Duckadam, potrivit DigiSport. Medicul care l-a operat, Cătălin Badiu, are peste 20.000 de operaţii făcute în Germania, iar intervenţia a fost un succes, fostul sportiv fiind în recuperare, după ce a stat 48 de ore la ATI.
Eroul de la Sevilla are un istoric de probleme cardiovasculare, atât de-a lungul carierei de jucător, cât și după retragerea din „sportul rege” - de altfel, primele au debutat imediat după finala din 1986, când a apărat patru penalty-uri din tot atâtea executate de jucătorii Barcelonei. În acel an, Duckadam descoperea că are un cheag de sânge la mâna dreaptă, fiind și motivul retragerii din fotbal, la doar 27 de ani.

„Am 20 de medicamente, pe care trebuie să le iau zilnic”

„Păi, nu e atât de plăcut, când se adună toate... Dacă stai bine cu sănătatea, treci mai ușor peste ele. Dar la mine se simte… Și se simte în fiecare dimineață! Când îmi trosnește o mână, un picior. Mă mai doare pe ici, pe colo. E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt! Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente, pe care trebuie să le iau zilnic. Unele pentru coagularea sângelui, pentru circulație, pentru tensiune, pentru stomac, unele pe post de pansament gastric. Ha, ha, ha! Când v-am zis că nu-i așa simplu…”, declara Duckadam, în urmă cu câțiva ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe