Rapid, singura fără victorie în Superligă: n-a câștigat niciun meci din cinci

11 august 2024 9:15   Fotbal intern

Rapid rămâne singura echipă fără victorie în Superliga României, după ce giuleștenii au plecat cu un singur punct din deplasarea de la nou-promovata Gloria Buzău, sâmbătă, scor 1-1 (Constantin Budescu '77/Jayson Papeau '10), în runda a cincea din campionatul românesc.

Tehnicianul de 53 de ani al Rapidului, nord-irlandezul Neil Lennon, s-a arătat liniștit în privința situației echipei sale, punctând că „sunt aici ca să rămân”. „Trebuia să fructificăm șansele pentru că orice se poate întâmpla în fotbal. Muncim bine, dar nu marcăm. Ne creăm ocazii, ne lipsește încrederea. Nu suntem departe de a găsi formula ideală. E un pic de mahmureală la echipă”, a explicat Lennon, care a adăugat: „Sunt aici pentru a rămâne pe termen lung. Trebuie să creăm ceva solid. Cum să plec, după patru etape? Nu cred că este corect să ne gândim la asta. Avem un obiectiv. Trebuie să fim în primele șase. De ce nu să câștigăm titlul? Este dificil. Sunt multe echipe bune”.

„Până la urmă, sunt doar cinci etape”

Din rândul fotbaliștilor lui Rapid s-a auzit, însă, un semnal de alarmă. „E dureros, dar am spus-o și după meciul trecut. Trebuie să facem ceva să ne trezim! Nici noi nu prea înțelegem ce se întâmplă cu noi. Ne dorim victoria, dar se întâmplă ceva. Toți suntem în aceeași oală. În vestiar este bine, cei care au venit sunt jucători buni”, a declarat mijlocașul giuleștean Claudiu Petrilă. „Suntem uniți, suntem OK în vestiar, dar dacă deschizi telefonul și intri pe un site de știri, zici că cine știe ce s-a întâmplat... Până la urmă, sunt doar cinci meciuri! Am înțeles că presiunea este foarte mare, este normal, este unul dintre cele mai mari cluburi din România. Fanii sunt îndreptățiți să fie supărați, avem doar patru puncte. Au tot dreptul să tragă toate semnalele de alarmă, însă suntem abia în etapa a cincea, după cum am spus. Mai sunt destule etape! Eu am încredere că vom reveni. După prima victorie, am încredere că putem lega două-trei, iar totul va fi privit cu alți ochi. În timpul unui sezon, orice echipă din orice campionat are două-trei faze în care mingea nu intră în poartă, cum ni se întâmplă și nouă, acum”, a spus și Alexandru Pașcanu, proaspăt transferatul fundaș al giuleștenilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe