Buffon și-a falsificat diploma de studii. Pedeapsa: între 4 luni și 8 ani închisoare

12 februarie 2024 11:37   Fotbal internațional

Gianluigi Buffon a vorbit despre un moment delicat din viața sa, când și-a falsificat o diplomă de studii, riscând o sancțiune serioasă: pedeapsa cu închisoarea.

Între timp ajuns la 46 de ani, fostul goalkeeper italian a povestit cum a încercat să se înscrie fraudulos la facultate. „Am făcut multe greșeli în viață, mai ales când eram tânăr. Dar cea de care sunt cel mai puțin mândru este că mi-am falsificat diploma de absolvire, nu aș mai face-o din nou”, a declarat fostul jucător.
Înapoi în timp, Buffon a ticluit o diplomă falsă de contabilitate, obținută în 1996, pentru a se înscrie la Facultatea de Drept din Parma. La vremea respectivă, portarul a negociat în fața procurorilor o amendă penală de aproximativ 3.000 de euro, riscând pe atunci o pedeapsă pentru fals în acte publice, care era cuprinsă între opt luni și patru ani de închisoare. 

Un simbol al grupării din Torino 

Buffon a spus „adio” carierei de jucător profesionist de fotbal, vara trecută, lăsând în urmă mai multe rezultate notabile. Portarul a aduns 176 de selecții la naționala Italiei, cu care a și cucerit titlul mondial, în 2006. În ceea ce privește parcursul la echipele de club, Buffon a cucerit nu mai puțin de 26 de trofee în „sportul rege”. 
Legendarul italian și-a început parcursul la Parma, făcând pasul spre Juventus Torino, în 2001, unde a evoluat vreme de 17 ani. Apoi, Buffon și-a încercat norocul la Paris Saint Germain pentru un sezon, ca să revină la gruparea italiană. Apoi, s-a întors la Juventus, ca mai târziu să meargă la Parma, de la care s-a și retras, la 45 de ani. Cel mai mult s-a remarcat la gruparea din Torino, pentru care a adunat un număr impresionant de meciuri, 685, în prezent rămânând conectat la sportul care l-a făcut celebru în întreaga lume și acceptând o funcție de coordonare a delegației naționalei Italiei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe