Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor. Calculele următorului meci

16 octombrie 2024 11:26   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Echipa națională de fotbal a României stă cum nu se poate mai bine, având victorii pe linia și un punct maximum în grupa sa de Liga Națiunilor. În funcție de ce va reuși în următorul meci, împotriva lui Kosovo, selecționata lui Mircea Lucescu are toate șansele să țintească sus. 

Cel mai probabil, „tricolorii” vor reuși să-și câștige grupe, ceea ce înseamnă că vor promova în eșalonul secund din Liga Națiunilor - tot ce este nevoie pentru a se întâmpla acest lucru e să nu piardă următoarea partidă, fiind suficient chiar și un rezultat de egaltiate. Astfel, o remiză în următorul meci, cel cu Kosovo, garantează terminarea grupei pe primul loc - deocamdată, „tricolorii” conduc cu 12 puncte din tot atâtea posibile, fiind urmați de Kosovo (9p), Cipru (3p) și Lituania (0p), echipa de pe locul secund încă amenințând supremația primei reprezentative a țării noastre. Dincolo de calculele câștigării grupei, pentru a-și mări șansele de calificare la Campionatul Mondial din 2026, România are mare nevoie să obțină maximum din punctele puse în joc.
Mai departe, preliminariile pentru marea competiție vor consta în 12 grupe, iar regulamentul prevede că formațiile câștigătoare vor merge direct la turneul final, în vreme ce ocupantele pozițiilor secunde se vor duce baraj, unde vor ajunge totodată și cel mai bine clasate patru câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor. Orientativ, în Liga B găsim se găsesc țări precum Anglia, Austria, Cehia sau Turcia. Reamintim că partida împotriva lui Kosovo se va disputa, luna viitoare, la mijlocul său, pe 15 noiembrie, fiind considerată pe teren propriu - în tur, „tricolorii” au fost învingători, după ce s-au impus cu 3-0. 

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România (0-3)
15 octombrie: Lituania-România (1-2)
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe