Cum s-a trăit meciul câștigat de România în Lituania: „M-am temut!”

După ce România a plecat învingătoare și de la Kaunas, acolo unde a învins Lituania cu 2-1 în Liga Națiunilor, selecţionerul Mircea Lucescu a povestit cum a trăit cea de-a patra partidă de fotbal din grupa competiției.  

Mircea Lucescu, mulțumit de prestația fotbaliștilor săi (FOTO: Sportpictures)
Mircea Lucescu, mulțumit de prestația fotbaliștilor săi (FOTO: Sportpictures)

„Un meci dificil, un joc în care am plecat cu un handicap, care ne-a făcut să fim mai precauţi. Nu ştiu dacă penalty-ul a fost valabil. Dar, după aceea, echipa a jucat bine. De data asta într-o confruntare fizică cu Lituania am reuşit să câştigăm duelurile la mijlocul terenului. Am avut câteva ezitări, câteva greşeli, poate presiunea a făcut să luăm unele decizii greşite. Drăguş a făcut o partidă excelentă. Ultimele meciuri le jucăm ca să câştigăm, aveam această obligaţie. Cred că băieţii, dacă vor continua pe acelaşi drum, încrederea în potenţialul lor va fi imensă”, a fost reacția tehnicianului de 79 de ani. 

Un egal cu Kosovo, „hopul” pe care îl mai au de trecut „tricolorii”

„I-am felicitat pe băieţi! Un meci în care şi din cauza terenului s-a dus mai mult pe aspectul fizic. Am făcut un meci bun, tactic am jucat pentru a câştiga. Felicit băieţii pentru capacitatea lor de a se dărui în joc. Trei puncte foarte importante! Urmează celelalte două jocuri, în care vrem să jucăm la acelaşi nivel şi să obţinem victorii. Sper ca în continuare să fim la fel. M-am temut de acest meci. Sunt foarte mulţumit şi sunt convins că băieţii vor continua pe aceeaşi linie”, a concluzionat Mircea Lucescu. 
Marea miză pentru România în Liga Națiunilor este să încheie grupa pe primul loc, ceea ce ar putea facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026. Un egal în următorul meci, cel cu Kosovo, garantează terminarea grupei pe primul loc - deocamdată, „tricolorii” conduc cu 12 puncte din tot atâtea posibile, fiind urmați de Kosovo (9p), Cipru (3p) și Lituania (0p).

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România (0-3)
15 octombrie: Lituania-România (1-2)
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Lituania România (Sportpictures) jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
Lituania Romania (Sportpictures) jpg
nationala tineret calificare jpg
Neymar jpg
Mircea Lucescu este noul antrenor al echipei naționale  FOTO Inquam Photos   George Călin jpeg
Romania Lituania (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net