Contra, din nou în fotbal: va avea un salariu „baban” și se va duela cu Rădoi

7 martie 2023 12:15   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

După aproape un an de pauză de la antrenorat, Cosmin Contra este gata să revină pe banca tehnică. La cei 47 de ani ai săi, acesta a lăsat în urmă despărțirea de Al-Ittihad și o va prelua pe Damac SC, grupare angrenată în campionatul din Arabia Saudită. 

Noua formație a lui Cosmin Contra se află pe locul nouă, cu 22 de puncte adunate în 19 etape, oficializând deja schimbarea de pe banca tehnică. Gruparea saudită a anunțat pe Twitter cum românul îl va înlocui pe croatul Krešimir Režić, semnând un contract valabil până la finalul sezonului 2023/2024, urmând să aibă un venit anul de 2,8 milioane de euro. 

S-a inspirat de la Real și Atlético Madrid

Interesant este că debutul său la Damac SC va fi într-un duel de zile mari, împotriva formației antrenate de Mirel Rădoi, Al-Tai, care se află pe locul șapte în clasament. Cei doi nu sunt singurii antrenori români din competiție: Marius Șumudică o pregătește pe Al-Raed, echipa de pe locul 12, acolo unde evoluează Alexandru Mitriță și Silviu Lung Jr., însă antrenorul de 52 de ani a anunțat că se va retrage, în curând. 
Revenind la Cosmin Contra, până acum, acesta a antrenat o serie de echipe: Poli Timișoara, Getafe U21, Fuenlabrada, Petrolul, Getafe, GZ R&F, Alcorcon, Dinamo, naționala României și Al-Ittihad, în vreme ce la Damac SC a mai evoluat în român, în ipostaza de jucător - Constantin Budescu, în 2021. 
În urmă cu câteva săptămâni, Cosmin Contra povestea că s-a inspirat de la Rael Madrid și Atlético Madrid, analizând stilurile de antrenorat și de joc de la cele două formații spaniole de fotbal. Românul s-a declarat impresionat de organizarea clubului de pe „Santiago Bernabéu” și a mărturisit că este impresionat de antrenorul echipei, Carlo Ancelotti și de abordarea pe care acesta o are cu una dintre cele mai tari echipe din istoria Primera División. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe