Cristiano Ronaldo, la ultimul EURO? Mesajul portughezului dă speranțe

7 iulie 2024 7:27   Fotbal internațional

Cristiano Ronaldo s-a aflat, probabil, la ultimul său Campionat European, Portugalia părăsind EURO 2024 în faza sferturilor, după ce Franța s-a impus la loviturile de departajare, 5-3, la finele timpului regulamentar tabela arătând 0-0. 

Potrivit declarațiilor făcute de ibericul de 39 de ani, înaintea turneului final din Germania, EURO 2024 ar fi ultimul său turneu de acest gen, trăind competiția cu mare intensitate. Anterior sferturilor, Portugalia s-a duelat cu Slovenia, în optimi, unde Cristiano Ronaldo a avut o seară grea și nu i-au ieșit deloc pasiențele, în cele din urmă EURO 2024 fiind primul său astfel de turneu la care nu a reușit să marcheze niciun gol.
Ulterior, la meciul cu Franța, a venit rândul lui Pepe, un alt veteran, în vârstă de 41 de ani, să fie copleșit de emoții și „să digere” greu eliminarea de la EURO2024, Cristiano Ronaldo consolându-l și încurajându-se reciproc. 

„Aveam calitățile necesare pentru a merge mai departe”

„Ne-am dorit mai mult. Am meritat mai mult. Pentru noi. Pentru fiecare dintre voi. Pentru Portugalia. Suntem recunoscători pentru tot ceea ce ne-ați oferit și pentru tot ceea ce am realizat, până acum. Pe teren și în afara lui, sunt sigur că această moștenire va fi onorată și va continua să fie construită. Împreună”, a fost mesajul transmis Cristiano Ronaldo pe contul său oficial de X, fost Twitter. 
„Contrar a ceea ce crede multă lume, şi eu şi Cristiano Ronaldo suntem foarte supăraţi. Suntem frustraţi că nu am câştigat acest meci, că am fost eliminaţi dintr-o competiţie atât de importantă, chiar dacă ştiam că avem calităţile necesare pentru a merge mai departe. Nu am de gând să vorbesc despre viitorul meu, astăzi. Voi avea timp să vorbesc despre asta.
Am vorbit deja cu coechipierii mei. Trebuie să fim capabili să trecem peste această mare dezamăgire, această mare tristeţe, pe care o simţim cu toţii, astăzi. Trebuie să le mulţumesc fanilor portughezi! Din prima zi, când am fost naturalizat, am spus că voi da tot ce am. Am dat înapoi tot ce mi-a dat Portugalia, iar cel mai bun mod de a face acest lucru a fost pe teren, făcând ceea ce îmi place cel mai mult, ceea ce îmi place cel mai mult, oferind bucurie poporului portughez. Şi cred că ei ştiu asta, când văd ovaţiile în picioare pe care mi le-au oferit, în timpul EURO! Indiferent de nivelul meu, voi da întotdeauna tot ce am mai bun pentru Portugalia”
, a declarat și Pepe.
EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe