Primele calificate în semifinalele EURO 2024. Țara gazdă și Portugalia, eliminate

Ultima actualizare:

EURO 2024 și-a disputat, vineri, primele două meciuri de fotbal din sferturi, în urma cărora Franța și Spania au mers mai departe, obținându-și prezența în penultimul act al competiției. Celelalte semifinaliste se vor decide, sâmbătă, când se duelează Anglia-Elveția, de la ora 19.00 și Olanda-Turcia, de la 22.00, ambele meciuri fiind televizate de ProTV. 

Cristiano Ronaldo a consemnat primul său EURO fără gol (FOTO: EPA)
Cristiano Ronaldo a consemnat primul său EURO fără gol (FOTO: EPA)

Naționala lui Kylian Mbappé se va lupta pentru un loc în finala Campionatului European, dat fiind că a învins Portugalia, la loviturile de la 11 metri, scor 5-3, după ce tabela a arătat, la finele timpului regulamentar, 0-0. La cei 39 de ani ai săi, Cristiano Ronaldo ar fi putea fi la ultimul său turneul final, ediția din Germania fiind primul Campionat European la care portughezul nu înscrie niciun gol. 

Spania, nevoită să se descurce în semifinalele EURO2024 fără căpitan

Anterior, echipa naţională a Spaniei s-a calificat în semifinale, după ce a învins Germania, la Stuttgart, scor 2-1. Ibericii n-au avut, totuși, o misiune ușoară, rămânând fără Pedri, încă de la începutul meciului, în minutul 8, mijlocașul părăsind terenul accidentat. Dacă prima repriză s-a scurs fără goluri, în partea secundă a jocului „a spart gheața” Dani Olmo ('51), iar ibericii au rămas la conducere până la finele meciului, când Germania a egalat, în minutul 89, grație lui Florian Wirtz. Cu cele două echipe la egalitate, 1-1 după 90 de minute, cel care a înscris golul decisiv a fost Mikel Merino, care a marcat, în minutul 119, printr-o lovitură de cap. În semifinale, Spania va trebui să se descurce fără Dani Carvajal, eliminat la ultima fază a meciului. 
„Sunt mândru de acest grup de jucători, un grup de jucători atât de dedicați, care sunt un exemplu pentru țara noastră, pentru societatea noastră și pentru orice sportiv care dorește să fie competitiv și dorește să se îmbunătățească, în fiecare zi, pentru a încerca să fie un pic mai buni”, a declarat selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente.
EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Gica Hagi (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
ianis hagi rangers platformax jpg
Manchester City (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net