Naționala țintește tot mai sus: „Avem tot ce trebuie pentru Campionatul Mondial”

Echipa națională de fotbal a României s-a prezentat dezamăgită de faptul că și-a încheiat parcursul la EURO 2024, oprindu-se în optimile de finală, după ce a cedat, marți, în fața Olandei, scor 0-3, într-o partidă disputată la München.

România s-a oprit în optimile EURO 2024, după meciul cu Olanda (FOTO: Sportpictures)
România s-a oprit în optimile EURO 2024, după meciul cu Olanda (FOTO: Sportpictures)

Totuși, purtătorul banderolei de căpitan al naționalei României, Nicolae Stanciu, a găsit resursele de a se arăta ambițios și mulțumit cu tot ceea ce s-a petrecut la EURO 2024, țintind chiar mai sus, la un Campionat Mondial.
„Sigur că e greu! Toată lumea îşi dorea să ne continuăm drumul, să ajungem in sferturi. Cred că am început bine, 15-20 de minute, după a picat acel gol şi, în mare, au controlat jocul. Iar ultimele două goluri au venit aşa… Era normal să lăsăm spaţii, să încercăm să egalăm şi să trimite meciul în prelungiri. Să facem tot ce depinde de noi, pentru că nu mai conta dacă era 2-0 sau 3-0.
Sunt mândru de colegii mei, de oamenii din staff-ul echipei naţionale, pentru că ceea ce am vorbit, în dimineaţa meciului din Andorra, din acel moment am şi făcut. Şi mă refer la faptul că ieşim după fiecare meci fără regrete, lăsăm totul acolo, pe teren, ca la final să ne putem privi în ochi să să putem să ne strângem mâinile. Astăzi, am strâns mâna şi adversarului pentru că au fost mai buni decât noi şi meritau să câştige. Ne-am privit în ochi în vestiar pentru că ştim că la acest EURO toată lumea a făcut ce a depins de el să ajute echipa să aibă rezultate. Şi cred că am făcut o treabă bună, pentru că au trecut 24 de ani de când am mai ieşit dintr-o grupă la un turneu final. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor! Jos pălăria pentru suporteri, pentru cei are au venit în Germania, pentru oamenii de acasă. Pentru ei jucăm, sper că le-am făcut o vară frumoasă!
Suntem conştienţi că ceea ce va urma va fi şi mai dificil, la anul, în preliminariile pentru Cupa Mondială. Cred eu că grupul ăsta are tot ce-i trebuie pentru a reuşi să se califice la Mondial!
”, a declarat Nicolae Stanciu.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt de la EURO2024”

La rândul său, Radu Drăgușin a comentat: „Sunt convins că am lăsat tot ce am avut mai bun pe teren! Din păcate, Olanda s-a dovedit echipa mai bună, mai concretă, care a dominat jocul. O echipă a Olandei care poate câştiga cu uşurinţă acest Campionat European! Ieşim cu capul sus, conştienţi că putem mai mult. A fost o experienţă de la care am doar de învăţat, pe care o să o port toată viaţa în inimă. Asta şi datorită atmosferei şi afecţiunii pe care am simţit-o, zilele acestea, din partea publicului. Aprecierea pe care publicul ne-a arătat-o este de nedescris! Vreau să le mulţumesc din tot sufletul! Tot ce am făcut, am făcut şi pentru ei. Se putea mai mult, pentru că întotdeauna trebuie să vrei să faci mai mult, sa nu te obişnuieşti cu automulţumirea”.
„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt... Am dorit pentru toată emulaţia care s-a creat şi am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă! Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul, au depăşit limita, au rupt bariere, au depăşit aşteptări. Le mulţumesc băieţilor, sunt mândru de ei şi le cer iertare suporterilor pentru că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem!”, a punctat selecționerul Edward Iordănescu. 
„Suntem trişti, dezamăgiţi, dar trebuie să facem şi mai mult, să muncim şi mai mult pentru a lupta de la egal la egal cu echipe precum Olanda, dar cred că ieşim cu capul sus. Suporterii au fost extraordinari, am simţit sprijinul lor peste tot, ne pare rău că nu am reuşit să-i facem fericiţi. Eram încrezători că putem trece mai departe, dar Olanda a fost mai puternică“, a consemnat și mijlocașul Răzvan Marin.
Reamintim că România a încheiat pe primul loc grupa sa de la EURO 2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei la EURO 2024 (Facebook) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Austria Turcia, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net