Portarul României are presa olandeză la picioare. Prin ce a impresionat Niță

Unul dintre oamenii-cheie ai naționalei României, căruia „tricolorii” îi datorează ieșirea din grupe și ajungerea în optimile de finală de la EURO 2024, este portarul naționalei, Florin Niță, ale cărui intervenții salvatoare „au avut ecou” tocmai până în presa din Olanda. Reamintim că țara noastră va întâlni Olanda, marți, de la ora 19.00, la München, într-un meci disponibil LIVE TEXT pe click.ro și televizat de ProTV.

Florin Niță, unul dintre oamenii de bază de la naționala României (FOTO: Sportpictures)
Florin Niță, unul dintre oamenii de bază de la naționala României (FOTO: Sportpictures)

Niță este privit drept o alegere mai mult decât potrivită pentru a apăra buturile echipei naționale, publicații precum vi.nl lăudându-l pentru numeroasele dăți în care a salvat România, dându-i putere să avanseze la Campionatul European din Germania - în ciuda situației sale: rămas fără club, chiar înainte de EURO2024 și cotat la o valoare de doar 225.000 de euro de către Transfermarkt. 
„Sunt pregătit pentru penalty-uri, dar prefer să nu las să se ajungă la asta”, a declarat, la rândul său, portarul român, dându-le curaj celor care văd România chiar și în sferturile de finală de la EURO 2024. Despre el, presa olandeză a mai punctat că are reputația de „penalty killer”„Totuși, cu Niță, România are un portar care știe să apere un penalty. Internaționalul cu 23 de selecții la națională, care a trebuit să-i acorde prioritate lui Horațiu Moldovan, mai mic cu zece ani, în seria de calificări la Campionatul European, a salvat deja un penalty de la Jordan Henderson într-un amical cu Anglia și și-a făcut un renume ca penalty killer, mai ales în Cehia la Sparta Praga. În total, a apărat 12 penalty-uri la echipele de club”. De altfel, portarul României și-ar putea face un cadou mai mult decât special, dacă România va reuși să treacă și de Olanda, Niţă urmând să aniverseze, miercuri, a doua zi după meci, vârsta de 37 de ani.

Apogeu la aproape 37 de ani: „Este vârful carierei mele”

„Încerc să mă bucur pe deplin de această perioadă, dar deocamdată nu conştientizez la maximum ce se întâmplă. Este vârful carierei mele, deocamdată, am avut adversari puternici - Ucraina, Slovacia, Belgia. Poţi spune că începe Campionatul European în optimi, dar mai întâi trebuie să treci de grupe. Este fotbal, de ce să-mi fie frică...? O fac cu entuziasm şi pasiune! Frică îmi este doar de Dumnezeu. Când intri pe stadion şi vezi că 80% e plin de români este o atmosferă incredibilă! Este ceva ce nu poţi explica în cuvinte! În campanie am fost criticaţi - nu este corect, numai noi ştim cât ne sacrificăm, cât ne dorim să facem pentru echipă. De multe ori, avem nevoie de cuvinte frumoase, de laudă, dar nu le-am primit. Dar faptul că suntem o echipă şi uniţi, am reuşit să trecem cu bine şi, acum, culegem roadele. Când îmbrac tricoul naţionalei este un sentiment plăcut şi o responsabilitate foarte mare! Tot ce se întâmplă acum i se datorează şi lui Edi Iordănescu. Calea pentru sferturi este să rămânem umili şi cu capul jos. Uniţi vom reuşi!”, a consemnat, la rândul său, Niță. 
Reamintim că România a încheiat pe primul loc grupa sa de la EURO 2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina, primele trei țări mergând în faza următoare a competiției - de altfel, între timp Slovacia a părăsit competiție, cedând în fața Angliei. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Marine Le Pen primita de Vladimir Putin la Kremlin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) 2 jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
edi iordanescu sportpictures (3) webp
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Minge (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Facebook) jpg
edi iordanescu sportpictures (2) webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net