Gata EURO 2024 pentru România: rămâne Edi Iordănescu? Lista înlocuitorilor

Ultima actualizare:

Finele parcursului României la EURO 2024, acolo unde țara noastră s-a oprit în optimi, coincide și cu finalul mandatului lui Edward Iordănescu la echipa națională, selecționerul fiind la răscruce de drumuri. Cu toate că a declarat, în câteva rânduri, că și-ar dori să-și prelungească înțelegerea cu Federația Română de Fotbal, zvonurile unei eventuale plecări sunt numeroase. 

Edward Iordănescu și-a început mandatul în ianuarie 2022 (FOTO: Sportpictures)
Edward Iordănescu și-a început mandatul în ianuarie 2022 (FOTO: Sportpictures)

Pe fondul calificării din grupele EURO 2024 în faza următoare a competiției și a faptului că naționala României s-a aflat în centrul atenției fotbalului mare, în ultima lună, Edi Iordănescu, dar și fotbaliștii de la prima reprezentativă, s-au bucurat de creșterea cotei și îmbunătățirea reputației în „sportul rege”, ceea ce ar putea schimba calculele în economia „fotoliului” de selecționer. 
„Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, cred că totul poate continua să crească. Am nevoie de odihnă, apoi va fi o discuţie cu conducerea FRF şi preşedintele, dar şi cu familia mea. Nu ştiu ce va fi. Acum, cred că familia mea are nevoie de mine mai mult ca echipa naţională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere, vom vedea ce vom decide”, au fost cuvintele lui Iordănescu Jr., care au întețit supozițiile că ia în calcul o eventuală plecare. De cealaltă parte, președintele FRF, Răzvan Burleanu, punctează: „Suntem încrezători că, în maximum o săptămână, o să putem comunica viitorul lui Edi Iordănescu la naţională. Planul B pentru postul de selecţioner este tot Edi Iordănescu”.
La cei 46 de ani ai săi, Edi Iordănescu a început aventura la echipa națională în ianuarie 2022, în răstimp adunând 28 de meciuri, având un bilanț de 10 victorii, tot atâtea remize și opt înfrângeri. 

Cine i-ar putea lua locul la naționala României

În cazul în care, totuși, cele două părți nu vor ajunge la un consens, lista posibililor înlocuitori ai postului de selecționer al naționalei României îi numără pe Adrian Mutu, Cristi Chivu, Ladislau Bölöni, Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf sau Mircea Lucescu, toți fiind liberi de contract. Cert este că, indiferent de numele care va rămâne sau va fi ales pentru această funcție, misiunea țării noastre continuă în al doilea eșalon din Liga Națiunilor, marea miză fiind calificarea la Campionatul Mondial din 2026, care se va disputa în Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.
Reamintim că România a reușit să încheie pe primul loc grupa sa de la EURO2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. Apoi, selecționata lui Edward Iordănescu a întâlnit Olanda în optimile de finală, în fața căreia a cedat, marți, scor 0-3, într-o partidă disputată la München. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie, ajungând în faza sferturilor de finală.         

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Toni Kroos (EPA) jpg
Sotii Cozmiuc (Facebook) jpg
Porutgalia Franta, EURO 2024 (EPA) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei la EURO 2024 (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net