Naționala României, din nou acasă. Sute de fani i-au întâmpinat pe „tricolori”

Ultima actualizare:

Fotbaliștii de la prima reprezentativă a României, dar și staff-ul tehnic, au avut parte de o primire entuziasmată la întoarcerea în țară, după parcursul de la EURO 2024, sute de oameni strângându-se la „Casa Tricolorilor”, pentru a sărbători ajungerea în optimile turneului final disputat în Germania.

Naționala României a ajuns până în optimile EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
Naționala României a ajuns până în optimile EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă au ajuns cu aproximativ două ore întârziere, după ce avionul cu care ar fi trebuit să se întoarcă, inițial, ar fi avut probleme tehnice, fotbaliștii lui Edward Iordănescu nu s-au lăsat descurajați și au intrat repede în atmosfera de sărbătoare care îi aștepta la Mogoșoaia. Întâmpinați cu imnul României, fotbaliștii s-au arătat emoționați de primirea făcută, în vreme ce Edi Iordănescu a fost „ținta” rugăminților de a nu pleca de la naționala României.
„Nu avem cuvinte să vă mulţumim! Am emoţii specifice înaintea oricărui meci, mă copleşesc... Vă mulţumesc în numele familiei naţionalei! Nici nu vă imaginaţi ce a însemnat susținerea voastră. Au dat totul pentru voi şi în special pentru copii. Să fim mândri că suntem români! Am întâlnit mulţi români plecaţi, de mulţi ani, mândri de ţara lor, trebuie să fim uniţi, să avem încredere în noi! România a dat un semnal puternic, să fie un nou început pentru fotbalul românesc şi România”, a afirmat selecţionerul României.
La rândul său, căpitanul Nicolae Stanciu a punctat: „Vă mulţumim din suflet pentru susţinerea voastră! Am simţit-o, ştim că aţi fost alături de noi! Iar să vă vedem aici, la ora asta în noapte, este totul pentru noi! Observ mulţi copii şi ne bucurăm, pentru că vrem să fim modele de urmat pentru copiii României. Ne bucurăm că sunt aici, că ne iubesc şi cresc cu această generaţie şi cu rezultatele pe care le-am obţinut, după o lungă perioadă de timp. Şi, cum am spus-o, voi aţi fost primul jucător al echipei naţionale, nu al 12-lea! Şi pentru asta vă mulţumim!”.

„Am crezut, am luptat, am câştigat şi am visat împreună”

„Am cântat imnul cu zeci de mii de români alături, simţindu-ne ca acasă. Am văzut venind spre noi valuri de energie pozitivă colorată în galben. Am simţit speranţa la fiecare pas şi ne-am îndrăgostit de sentimentul ăsta. Am crezut, am luptat, am câştigat şi am visat împreună. Vă mulţumim! România, va urma”, a fost și reacția lui Ianis Hagi, pe contul său de Facebook.
Reamintim că România a încheiat pe primul loc grupa sa de la EURO2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. Apoi, selecționata lui Edward Iordănescu a întâlnit Olanda în optimile de finală, în fața căreia a cedat, marți, scor 0-3, într-o partidă disputată la München. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Toni Kroos (EPA) jpg
Sotii Cozmiuc (Facebook) jpg
Porutgalia Franta, EURO 2024 (EPA) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net