Jucătorii naționalei, dezamăgiți de finalul de la EURO 2024: „N-am putut mai mult!”

Ultima actualizare:

Echipa națională a României și-a încheiat parcursul la EURO 2024, oprindu-se în optimile de finală, după ce a cedat, marți, în fața Olandei, scor 0-3, într-o partidă disputată la München.

România s-a oprit în optimile EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
România s-a oprit în optimile EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

Gică Hagi s-a arătat mulțumit de parcursul echipei naționale la EURO 2024: „Să-i felicităm pentru parcurs, au intrat în istorie! E clar că, atunci când ieși din grupe, întâlnești adversari foarte bun. Olanda a controlat ritmul și intensitatea jocului, noi am făcut cât am putut. Să ne uităm înainte! Câteodată, atâta poți sau atâta ești și trebuie să te gândești ce trebuie să faci, să devii mai bun. Am făcut cunoscută România, de aici începe un proces de creștere. Să avem multă încredere, mult curaj, mai multă personalitate. Se poate! Mândru de echipa României. De toți!”

Fotbaliștii României, dezamăgiți de deznodământul la EURO2024

Andrei Burcă nu a fost, însă, la fel de entuziasmat, fundașul naționalei declarând: „E o seară tristă pentru noi, le mulțumim fanilor, pentru că au fost senzaționali, pe durata întregului turneu. Ne bucurăm că am ieșit din grupe, să trecem mai departe, cred că am început bine, în primele 15-20 de minute, dar primul gol al lor ne-a destabilizat. Am tot încercat, sunt jucători de mare calitate, apoi au venit și celelalte goluri, care au închis meciul. Într-adevăr, acesta este nivelul, dar acest turneu trebuie să fie un început, să învățăm de la el”.
Denis Drăguș a fost, la rândul său, „stins” în momentul declarațiilor: „E clar că ne doare, ne-am dorit să mergem cât mai departe, să ne bucurăm cât mai mult de acești români minunați, care ne-au susținut mereu. Din păcate, ne-am oprit aici, dar cred că am dat totul și ne bucurăm că am reușit să facem lumea fericită. Ne pare rău că n-am putut mai mult. Am dat totul pe teren, sperăm că poate fi un exemplu pentru cei mai tineri”. 
Reamintim că România a încheiat pe primul loc grupa sa de la EURO 2024, unde situația a fost una inedită: toate echipele au avut același număr de puncte, patru, ierarhia arătându-le, în ordine, pe selecționata „tricolorilor”, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie.     

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei la EURO 2024 (Facebook) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Austria Turcia, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net