Cum l-a convins Fenerbahçe pe Mourinho și topul celor mai bine plătiți antrenori

6 iunie 2024 8:43   Fotbal internațional

José Mourinho și-a asumat mandatul de antrenor la Fenerbahçe Istanbul pentru următoarele două sezoane, conducerea clubului din Turcia ademeninându-l cu un salariu consistent, de 10,5 milioane de euro. 

Anunțul a fost făcut chiar de Fener, care a transmis informația în mod oficial, după ce Mourinho, la cei 61 de ani ai săi, a semnat înțelegerea într-un eveniment inedit, în fața unui stadion arhiplin și sub ochii a 45.000 de oameni. 
Fener este al 11-lea club antrenat de Mourinho, care le-a mai pregătit, de-a lungul vremii, pe FC Barcelona (secund), Benfica Lisabona, União de Leiria, FC Porto, Chelsea Londra, Internazionale Milano, Real Madrid, Manchester United, Tottenham Hotspur și, cel mai recent, AS Roma. 

Face concurență celor din Top10 cei mai bine plătiți antrenori din lume

Prin venitul promis de clubul turc, Mourinho concurează cu Top10 cel mai bine plătiți antrenori, acolo unde lider detașat este Diego Simeone (54 de ani), care încasează 35 milioane de euro pe an de la Atlético Madrid, pe locul secund aflându-se Pep Guardiola (53 de ani) cu 23,5 milioane de euro de la Manchester City, iar podiumul e completat de proaspăt plecatul Jürgen Klopp (56 de ani), care încasa aproape 19 milioane de euro la Liverpool FC. Nici Steven Gerrard (44 de ani) nu are motive să se plângă în fotbalul saudit, dat fiind venitul său anual de aproximativ 18 milioane de euro la Al-Ettifaq, în vreme ce Max Allegri (56 de ani) a câștigat 13 milioane de euro la Juventus Torino. 
Thomas Tuchel a fost remunerat cu 12,5 milioane de euro la Bayern München, iar Mauricio Pochettino (52 de ani) a câștigat 12 milioane de euro la Chelsea Londra. Carlo Ancelotti (64 de ani), omul care i-a asigurat lui Real Madrid un sezon prolific, are un venit anual de puțin peste 11 milioane de euro, Top10 fiind întregit de Erik ten Hag (54 de ani) cu 10,5 milioane de euro la Manchester United și Simone Inzaghi (48 de ani) cu aproximativ 10 milioane de euro la Inter.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe