Există minuni! În iunie 2021 a murit pentru 5 minute, acum e la antrenament

8 februarie 2022 8:24   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Ceea ce nimeni nu mai credea posibil în urmă cu opt luni, este foarte aproape de a se întâmpla: danezul Christian Eriksen este foarte aproape de debutul la noua sa formație din Premier League, Brentford.

Mijlocașul danez a fost mort pentru 5 minute la 12 iunie 2021, când s-a prăbușit din senin pe teren la meciul dintre Danemarca și Finlanda, de la Euro 2020. Atunci, zeci de milioane de fani s-au rugat pentru viața lui, care a fost salvată în mod miraculos de intervenția rapidă a medicilor. ”Am fost mort pentru cinci minute”, avea să recunoască Eriksen într-unul dintre primele sale interviuri după revenirea la antrenamente.

Din cauza defibrilatorului nu a mai putut juca în Italia

Deși inițial se gândise să se retragă din fotbal pentru a nu-și risca sănătatea, mijlocașul de 28 de ani s-a răzgândit, mai ales că este apărat și de defibrilatorul automat pe care medicii i l-au implantat. Drept urmare, după ce și-a încheiat contractul cu Inter – în Italia nu este permisă utilizarea acelor defibrilatoare în sportul profesionist – s-a antrenat singur o perioadă, după care a semnat o înțelegere care părea imposibilă acum 8 luni: el va juca din nou în Premier League, la Brentford. Danezul a început antrenamentele cu noua sa echipă și e decis să profite de șansa ivită din senin. Obiectivul lui Eriksen, care a fost în anii trecuți unul dintre cei mai valoroși jucători din Premier League – a jucat la Tottenham între 2013 și 2020 – este să prindă lotul Danemarcei pentru Cupa Mondială care va avea loc la finalul acestui an, în Qatar.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Mai multe