Fotbalul internațional, în doliu: a murit legenda italiană Toto Schillaci

18 septembrie 2024 11:31   Fotbal internațional

Fotbalul internațional este în doliu, după ce unul dintre cei mai mari jucători din istoria Italiei s-a stins la vârsta de 59 de ani - atacantul Salvatore Schillaci, vedetă a Campionatului Mondial din 1990 a murit, potrivit unui anunț făcut, miercuri, de Internazionale Milano. Schillaci a murit din cauza unei afecțiuni la colon, după ce fusese internat, în ultima săptămână, la Spitalul Civic din Palermo, în stare foarte gravă, cu diagnosticul de pneumonie - de altfel, se lupta cu neoplazie de îndelungă vreme.

De numele lui Schillaci se leagă o serie de performanțe ale fotbalului italian, acesta propulsându-și țara pe locul al trei, în 1990, câştigând Gheata de Aur pentru cele şase goluri marcate, în timpul turneului - inclusiv în semifinala cu Argentina şi în victoria pentru ultima poziție de podium în faţa Angliei. Pe atunci, Schillaci a fost jucătorul turneului şi, ulterior, a fost desemnat al doilea în cursa pentru Balonul de Aur, din 1990, după germanul Lothar Matthäus, căpitanul câştigător al Cupei Mondiale.

A scris istorie în Serie A cu Juventus Torino

Poreclit „Toto Schillaci”, acesta rămâne în amintire drept un atacant vivace, începându-și cariera jucând în ligile inferioare pentru clubul sicilian Messina. În sezonul 1988/1989, Schillaci s-a remarcat drept cel mai bun marcator din Serie B, ceea ce l-a adus în atenția lui Juventus Torino, făcând trecerea în primul eșalon italian. În tricoul lui Juventus, Schillaci a cucerit Cupa Italiei şi Cupa UEFA, în 1989/1990, înainte de a câştiga din nou trofeul, patru ani mai târziu, cu Inter Milano. Totodată, atacantul a devenit apoi primul jucător italian, care a jucat în J. League din Japonia şi a câştigat titlul de campion cu clubul său, Jubilo Iwata, în 1997. În cele din urmă, Schillaci s-a retras din fotbal, în 1999.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe