Mărturisirea celui mai așteptat transfer al Barcelonei: „Hagi a fost idolul meu”

30 iunie 2023 9:14   Fotbal internațional

Zvonurile care îl plasau drept plecat de la Manchester City pentru a îmbrăca tricoul celor de la FC Barcelona s-au adeverit și transferul lui İlkay Gündoğan pe Camp Nou a fost oficializat de gruparea din Primera División.

Odată cu primele sale declarații din proaspăta ipostază, Gündoğan a mărturisit că, în copilărie, Gheorghe Hagi era sursa lui de inspirație, motivându-l constant în a persevera în cariera de fotbalist, jucătorul turc fiind de timpuriu fanul lui Galatasaray Istanbul. 
„Fiecare partidă a lui Galatasaray era un eveniment în familia noastră, întotdeauna ne strângeam toți în sufragerie. Încă îmi amintesc finala Cupei UEFA, din 2000, ca și cum s-ar fi jucat în urmă cu o săptămână”, a povestit Gündoğan, adăugând „Hagi a fost favoritul meu în copilărie”.

„Regele”, unul dintre factorii care i-au influențat plecarea de la City la Barcelona

La orgini fiind turc, Gündoğan a preferat, însă, să evolueze pentru naționala Germaniei. În materie de cluburi, fotbalistul a lăsat în urmă șapte ani fructuoși la Manchester City, îndeplinindu-și visul de a evolua pentru FC Barcelona. De altfel, idolatria sa pentru cel poreclit „Regele” în fotbalul românesc i-a influențat această decizie, de a purta tricoul blaugrana. La rândul său, Hagi și-a împlinit visul de a îmbrăca tricoul Barcelonei în 1994, pe când avea 29 de ani, după cea mai mare performanță a carierei sale, sfertul de finală cu naționala României la Campionatul Mondial din SUA.
În vârstă de 32 de ani, Gündoğan se află în cel mai bun moment al carierei, consemnând o reușită uriașă: „tripla” formată din câștigarea Premier League, cucerirea Cupei Angliei și adjudecarea Ligii Campionilor, toate împreună cu Manchester City. De altfel, de-a lungul perioadei petrecute în rândul „cetățenilor”, Gündoğan a pus umărul la câștigarea a 14 trofee, printre acestea numărându-se și cinci titluri de campion al Angliei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe