Miracol în Turcia: un ex-fotbalist Chelsea a supraviețuit 24 de ore sub dărâmături

7 februarie 2023 12:14   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Tragedia din Turcia și Siria a lovit o sumedenie de oameni, cutremurele de la începutul acestei săptămâni arătând un bilanț nemilos: peste 2.500 de morți o estimare generală de până la 20.000 de decese. 

Printre victimele calamității naturale se numără și un fost fotbalist de la Chelsea Londra, actualmente la Hatayspor, Christian Atsu. Din fericire, acesta a fost găsit, totuși, în viață. Jucătorul de 31 de ani a supraviețuit sub dărâmături aproximativ 24 de ore, după ce blocul său s-a prăbușit ca urmare a cutremurului.  
„Christian Atsu a fost găsit. Are lovituri și a fost transportat la spital. Directorul nostru sportiv, Taner Savut, este, din păcate, încă sub dărâmături. Orașul Hatay s-a mobilizat exemplar. Ne apropiem de sfârșitul celor mai periculoase ore”, a declarat unul dintre oficialii lui Hatayspor, vicepreședintele Mustafa Özat, clubul fiind într-o regiune puternic afectată de cutremur.

Christian Atsu, care e căsătorit și are trei copii, joacă în Turcia din septembrie 2022, după ce a lăsat în urmă gruparea saudită Al-Raed. De-a lungul carierei, a mai îmbrăcat tricoul celor de la FC Porto, Rio Ave FC, Chelsea Londra, SBV Vitesse, Everton FC, AFC Bournemouth, Málaga CF și Newcastle United. Nici la naționala Ghanei nu a fost de lepădat, adunând 60 de selecții și înscriind de 10 ori. 
Un semnal de alarmă l-a tras și un alt om din club, antrenorul Volkan Demirel: „Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”.
Reamintim că, luni, un seism violent a lovit atât sudul Turciei, cât și Siria, țara vecină, producând pagube uriașe, agravate de clădirile construite neconform. Cutremurul s-a produs la o adâncime de circa 17,9 kilometri, în apropierea oraşului Gaziantep, cu aproximativ două milioane de locuitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe