Presa britanică, despre cazul lui Ianis Hagi: ce provocat decăderea românului

24 octombrie 2024 13:43   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Presa britanică nu a uitat perioada în care Ianis Hagi a fost trimis la echipa a doua a lui Glasgow Rangers, în vară, unde a stat acolo până a acceptat să renunțe la clauza din contract, potrivit căreia i se mărea salariul la al 100-lea meci oficial pentru Rangers. De altfel, românul în vârstă de 26 de ani va urmări din tribună meciul de fotbal al echipei sale cu FCSB, programat, joi, de la ora 22.00 și fiind televizat de DigiSport și PrimaSport.

Ca să-l determine să plece, dat fiind că Ianis Hagi nu renunța la clauza potrivit căreia salariul i se mărea cu 7.000 de euro lunar, din momentul în care bifa meciul oficial cu numărul 100 la Rangers, atunci având 99, antrenorul Philippe Clement l-a trimis la echipa secundă și, totodată, nu l-a trecut pe lista pentru Liga Europa, amintește presa britanică. Lucrurile s-au liniștit abia în momentul în care internaționalul român a cedat și, în urma planului de sustenabilitate financiară a clubului, salariul i-a fost redus la 1,5 milioane de euro pe an - orientativ, jumătate din contractul lui Clement.

Vina, aruncată spre Consiliul de Conducere

Totuși, din punct de vedere oficial, tehnicianul lui Rangers a aruncat vina către Consiliul de Conducere, susținând că nu a depins de el izolarea lui Ianis Hagi la gruparea din Scoția: „A fost o problemă privind contractul, dinainte de mandatul meu. Problema a fost rezolvată. Ambele părți, clubul și Hagi, s-au întâlnit, iar totul s-a rezolvat, așa că este normal să se fi întors în lot, la antrenamente. Acum trebuie să-l readucem la cel mai bun nivel al lui.
Evident că sunt încântat că această situație, cu care nu mi-a plăcut să mă confrunt, s-a rezolvat. Ianis s-a comportat tot timpul bine, relaționarea noastră a fost bună, nu a existat nicio problemă între noi. A făcut tot ce aștepți de la un jucător profesionist. A fost un exemplu din acest punct de vedere, cu siguranță”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe