Radu Drăgușin, primul gol la națională. Cum a reacționat fundașul român

12 octombrie 2024 21:34   Fotbal internațional

Radu Drăgușin a pus umărul la succesul reușit de România, sâmbătă, în meciul cu Cipru, disputat în deplasare și încheiat cu 3-0 pentru „tricolori”, fundașul reușind cel dintâi gol al său la echipa națională. 

„Așteptam acest gol de ceva timp! Am fost de câteva ori aproape, n-a intrat. Sunt foarte fericit! Pentru familia mea, iubita mea, toți cei apropiați, pentru ei e acest gol. Am dovedit că suntem echipa mai valoroasă, mai bună, am controlat meciul. Ne-am simțit ca acasă! E incredibil suportul pe care ni-l oferă (n.r. suporterii României) atât acasă, dar mai ales în deplasare. E un sentiment de mândrie pentru noi! Acum, încep să se arate roadele muncii noastre. Încercăm să ne impunem la echipele de club și e inevitabil să nu crească nivelul naționalei. Ăsta a fost planul nostru, să-i luăm tare de la început. Știam că nu sunt o echipă ușor de «desfăcut». O să pregătim meciul cu Lituania, Mister va lua cele mai bune decizii pentru binele echipei. După startul ăsta trebuie să ne asigurăm primul loc, să așteptăm tragerea la sorți pentru Mondial”, a spus Radu Drăgușin, la finele meciului de fotbal.

Campionatul Mondial, marea miză pentru România

Liga Națiunilor rămâne o competiţie cu o miză uriașă pentru România, dat fiind faptul că o eventuală clasare pe primul loc poate facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România (0-3)
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe