Record la Real: Endrick, cel mai tânăr marcator all-time în Liga Campionilor

18 septembrie 2024 19:02   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Real Madrid a consemnat un moment istoric în meciul din Liga Campionilor disputat, marți, împotriva celor de la VfB Stuttgart și încheiat cu 3-1 pentru formația de pe „Santiago Bernabéu”: la cei 18 ani ai săi, Endrick și-a câștigat fără doar și poate un loc special, devenind cel mai tânăr marcator all-time al echipei în cea mai tare competiție intercluburi din Europa. 

Intrat pe teren spre finele meciului, în minutul 80, în locul lui Jude Bellingham, brazilianul s-a remarcat imediat, scăpând pe contraatac - deși avea posibilitatea să-i paseze fie lui Vinícius Júnior, fie lui Kylian Mbappé, tânărul jucător a ignorat ambele variante, preferând să tragă direct la poartă și surprinzându-l nepregătit pe portarul Alexander Nübel, stabilind scorul final. Astfel, Endrick a înscris un gol cu un şut din afara careului, în minutul 90+5, „parafând” victoria madrilenilor, fiind totodată prima sa reușită în Liga Campionilor. La cei 18 ani şi 58 de zile, sud-americanul a doborât recordul fostului mare jucător madrilen Raúl González, care avea 18 ani şi 113 zile, când a reuşit un hattrick în victoria madrilenilor cu 6-1 împotriva lui Ferencvárosi, în 1995, potrivit UEFA.

Încă-și caută un loc în primul 11 al lui Real Madrid

Revenind la Endrick, brazilianul a fost transferat de Real Madrid pentru aproape 50 de milioane de euro, anunțându-se drept unul dintre viitoarele mari nume ale fotbalului mondial - până acum, sud-americanul a adunat cinci prezențe pentru gruparea spaniolă, în această stagiune, marcând două goluri - în afara golului de marți seară, brazilianul a mai punctat în La Liga, în meciul cu Real Valladolid, câștigat de madrileni cu 3-0. Până acum, Endrick nu a fost vreodată, deocamdată, titular, fiind mereu introdus pe finalul meciurilor, căutându-și încă locul în primul 11 al grupării de pe „Santiago Bernabéu”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe