Schimbare de ultimă oră în națională pentru meciurile cu Cipru și Lituania

8 octombrie 2024 14:07   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

România are în față două meciuri importante în Liga Națiunilor: „tricolorii” vor întâlni Cipru, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 21.45, pe AEK Arena (Larnaca), pe Prima TV și, ulterior, se va juca partida din Lituania marţi, 15 octombrie, de la ora 21.45, pe stadionul Dariaus ir Girėno (Kaunas).

Partidele contează în economia șanselor de calificare la Campionatul Mondial 2026, care va fi găzduit de Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. „Suntem foarte motivaţi să ducem din nou România la Campionatul Mondial. Ne-am fixat obiectivul după EURO2024 şi am şi vorbit între noi că ar fi frumos să prindem şi o calificare la un Mondial”, a declarat Florinel Coman, care nu este surprins de interesul ridicat pentru meciul de sâmbătă: „Mă aşteptam să fie mulţi fani români la Larnaca, pentru că noi suntem un popor care iubim performanţa, am fost şi dornici de performanţă, după acel euro s-au cam schimbat lucrurile şi au început să vină oamenii la stadion şi sper să ne ajute. Avem nevoie de ei şi sunt fericit că aud lucruri frumoase”, a subliniat jucătorul.

Schimbare de ultim moment la națională

Mircea Lucescu s-a văzut nevoit să facă o schimbare de ultim moment în lotul pe care l-a convocat, după ce Adrian Şut s-a prezentat în cantonamentul de la Mogoşoaia cu o problema medicală - fotbalistul de la FCSB a efectuat un control medical şi s-a constatat că nu va putea fi recuperat în timp util pentru meciurile cu Cipru şi Lituania. Astfel, a fost chemat Victor Dican, fotbalistul legitimat la Farul Constanţa - în vârstă de 23 de ani, Dican este fost internaţional U21, participant la EURO2023 şi se află la prima convocare la seniori.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosov
o18 noiembrie: România-Cipru

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe