Tensiuni în Liga Campionilor. Antrenorul lui Arsenal, comportament scandalos

13 martie 2024 12:05   Fotbal internațional

Calificarea spectaculoasă, de marți, a lui Arsenal Londra în sferturile de finală din Liga Campionilor a fost „cu cântec”. După ce, la finele timpului regulamentar, tabela arăta 1-1, deznodământul s-a petrecut la loviturile de departajare, unde londonezii s-au impus cu 4-2, asigurându-și pentru prima oară, din 2010 și până astăzi, prezența în această fază a celei mai tari competiții intercluburi de fotbal din lume. 

După perioada cu emoții de la penalty-uri, antrenorii celor două echipe au fost surprinşi de camerele de filmat într-o discuţie „aprinsă”, iar tehnicianul lui FC Porto, Sérgio Conceição, vizibil furios, i-a șoptit ceva lui Mikel Arteta. La conferința de presă, cel dintâi a comentat episodul. „În timpul jocului, el (n.r. antrenorul lui Arsenal) s-a întors spre bancă şi mi-a insultat familia în spaniolă - trebuie să fie o chestie a antrenorilor iberici, pentru că același lucru s-a întâmplat și cu Guardiola. La final, i-am atras atenţia lui Arteta, pentru că persoana pe care a insultat-o nu mai este printre noi”, a precizat fostul internaţional portughez, care a mai spus că „ar trebui să se concentreze pe echipa lui, rezultatul nu a fost corect, noi meritam să mergem mai departe”.

Antrenorul londonezilor a negat scurt acuzațiile

De cealaltă parte, Arteta a negat scurt acuzațiile omologului său, preferând mai curând să se concentreze pe desfășurarea meciului din cupele europene. „A fost o seară magică. Ne ne așteptam la un meci greu împotriva unui adversar puternic, care e foarte bine organizat. Am marcat un gol frumos, dar am avut nevoie de penalty-uri, ceea ce se adaugă la experiența noastră. Ne-am pregătit bine pentru asta! Am observat la jucători cât de mult și-au dorit să câștige, cât de mult s-au luptat. Când joci așa, mai devreme sau mai târziu se întâmplă lucruri bune. Probabil că nu am mai trăit o asemenea atmosferă pe Emirates, a fost fantastic de la început și până la final! Le mulțumesc suporterilor, au avut un impact uriaș asupra meciului. Am exersat penalty-urile la antrenamente, acolo, unii dintre jucători au mai ratat. Calificarea e un mare pas înainte pentru club, dar nu suntem mulțumiți, acum vrem să mergem și mai departe”, a declarat Arteta, clubul său ieșind cu o poziție oficială, de asemenea, prin care punctează că nu au existat injurii. 
În celălalt meci al serii, FC Barcelona a învins-o pe SSC Napoli cu 3-1, după 11 în tur, iar în sferturile de finală din Liga Campionilor și-au mai asigurat prezența Bayern München, Manchester City, Real Madrid și Paris Saint-Germain.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe