Episod scandalos în Serie A: un antrenor și-a lovit cu capul în gură adversarul

Ultima actualizare:

Campionatul din Italia a dus în centrul atenției un episod controversat, în cadrul căruia un antrenor a decis să-l lovească cu capul pe unul dintre adversarii săi, notează presa internațională. Concret, ocupantul băncii tehnice a echipei Lecce, Roberto D'Aversa, l-a agresat pe atacantul francez al echipei Hellas Verona, Thomas Henry, duminică, la finalul meciului pierdut de echipa sa, 0-1, în etapa cu numărul XXVIII din Serie A.

Roberto D'Aversa a fost demis de la Lecce, în mai puțin de 24 de ore (FOTO: EPA)
Roberto D'Aversa a fost demis de la Lecce, în mai puțin de 24 de ore (FOTO: EPA)

Finalul partidei din Italia a fost unul agitat, o serie de incidente izbucnind, într-o stare generală de confuzie, soldată cu busculade între jucători şi staff-urile celor două echipe. La un moment dat, Henry, înconjurat de coechipieri şi membri ai staff-ului, intenționa să se îndrepte spre vestiar, când antrenorul lui Lecce, echipă la care sunt legitimați şi doi fotbaliști români, Rareş Burnete şi Alexandru Borbei, s-a îndreptat spre acesta şi i-a aplicat o lovitură cu capul.

Demis în mai puțin de 24 de ore

Atât jucătorul francez, lovit la pometele drept, cât și antrenorul lui Lecce au fost sancționați de arbitrul meciului. „Am intrat pe teren pentru a împiedica jucătorii mei să fie eliminaţi, pentru că erau multe provocări din partea jucătorilor de la Verona, în ultimele minute ale partidei, dar şi după fluierul final. Gestul a fost urât, dar nu am vrut să-l lovesc cu capul pe Henry. El a fost cel care m-a provocat. A fost un final agitat de meci, în care au existat unele provocări”, s-a rezumat să spună D'Aversa.
La mai puțin de 24 de ore de la incident, clubul a decis să-și încheie socotelile cu tehnicianul său. „Pe lângă încălcarea unor valori fundamentale în lumea sportului, conducerea lui Lecce i-a contestat rezultatele și, mai ales, o stare psihologică deloc potrivită pentru a continua pe banca echipei din Lecce. Ciocnirea violentă cu Thomas Henry a fost un simptom de impulsivitate și de pierdere totală a controlului, doi factori care nu trebuie subestimați atunci când nu mai erau decât zece zile până la întreruperea campionatului”, a notat „Gazzetta dello Sport”. În vârstă de 48 de ani, D'Aversa se afla la comanda lui Lecce din iunie 2023, după ce a antrenat-o pe Parma, în perioada 2016-2020 și pe Sampdoria, în 2021/2022. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net