Tricolorii și-au încărcat sufletele prin vizita familiilor în cantonament

24 iunie 2024 15:58   Fotbal internațional

Momente emoționante petrecute în cantonamentul naționalei României din Germania. Jucătorii echipei noastre au petrecut duminică jumătate de zi alături de familii. De luni s-a reluat treaba serioasă la Würzburg, pentru că până la meciul de mâine seară, cu Slovacia, se apropie cu pași repezi.

Tricolorii au avut duminică o zi dedicată recuperării fizice și psihice după eșecul cu Belgia (scor 0-2) de la EURO 2024. Dacă de partea fizică s-a ocupat preparatorul, care a conceput un program specific de recuperare, cu mult lucru în piscină, cu saună și cu toate modalitățile moderne de refacere în timp record, de partea psihică s-au ocupat membrii familiilor. Da, ai familiilor, căci duminică după-amiază selecționerul Edward Iordănescu a deschis porțile cantonamentului pentru cele mai dragi persoane din viața jucătorilor săi.

Astfel, după cum informează FRF, care a și publicat fotografii de la întâlnirile emoționante, după aproape o lună de cantonament intens, jucătorii au avut ocazia să îşi reîntâlnească familiile şi să petreacă câteva ore preţioase alături de cei dragi. Timp de patru ore, fotbaliștii au uitat de trasee de joc, de tactica slovacilor sau a belgienilor, ori de numărul de repetări la antrenament. Astfel, cantonamentul nostru s-a umplut de glasul dulce și cristalin al copiilor, care au sărit în brațele taților lor, de îmbrățișările cu lacrimi în ochi ale soțiilor și iubitelor cu jumătățile lor, sau de lacrimile părinților care și-au putut revedea fiii de care o țară întreagă este mândră.

Astfel, printre alții, Ianis Hagi a fost vizitat de părinții săi, Gică și Marilena, dar și de soția lui, Elena. Florinel Coman s-a jucat cu orele cu fetița lui, iar Alibec a petrecut timpul alături de mama lui, cea care l-a susținut toată cariera. De asemenea, eroul meciului cu Belgia, portarul Florin Niță, a primit putere de la soție și de la cei doi copii, mândri, desigur, de tatăl lor și de ce înseamnă acesta pentru o țară întreagă.

După orele de neuitat, jucătorii au intrat din nou în regimul spartan impus de selecționerul Edward Iordănescu. Tehnicianul, dar și jucătorii, știu că orice mare performanță se obține cu seriozitate și cu respectarea multor reguli, așa că toți sunt dispuși să facă orice sacrificiu pentru a-și împlini visul calificării în optimile de finală. Pentru aceasta, un egal cu Slovacia, miercuri, de la ora 19.00, ar fi suficient. Dar Iordănescu nici nu vrea să audă, el transmițându-le jucătorilor că victoria e singurul cuvânt pe care vrea să-l audă și singura stare de spirit pe care vrea s-o inducă.

Ianis Hagi, mesaj pentru suporterii români

Totodată, Ianis Hagi a transmis un mesaj prin intermediul FRF prin care a negat acuzaţiile conform cărora el nu ar fi mers să-i salute pe fani şi pe coechipierii săi la finalul partidei cu Belgia de la Koln, informează Agepres. El a afirmat că naţionala României este ca o familie şi că este o onoare să poarte tricoul primei reprezentative. „În ultimele zile, am observat câteva articole în presă care susţin că, după meciul cu Belgia, am plecat direct la vestiar fără să salut publicul şi colegii mei. Vreau să clarific această situaţie şi să vă asigur că aceste informaţii sunt complet neadevărate. Imediat după fluierul final, am salutat toate zonele în care se aflau suporterii români. Este foarte important pentru mine să arăt respectul şi aprecierea mea pentru voi, cei care ne susţineţi necondiţionat. De asemenea, am salutat toţi colegii mei înainte de a merge la vestiar. Pentru mine, echipa naţională a României este o familie. Fiecare meci, fiecare antrenament şi fiecare moment petrecut alături de colegii mei sunt de nepreţuit. Întotdeauna am avut şi voi avea respect maxim pentru voi, cei care ne susţineţi necondiţionat”, a transmis Ianis Hagi, prin intermediul FRF.

Mai multe