Controverse la Jocurile Olimpice: meci de fotbal întrerupt și reluat după două ore

25 iulie 2024 11:59   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Partida de fotbal dintre Argentina și Maroc, disputată miercuri, la Jocurile Olimpice și încheiată, în cele din urmă, cu 2-1 pentru Maroc a fost prilej de controverse. Concret, meciul a fost suspendat de arbitru timp de aproape două ore, ulterior reluându-se pentru câteva minute, sud-americanii având un gol anulat. 

După ce arbitrul centralul a arătat 15 minute de prelungire, iar sud-americanii au egalat în minutul 90+16, tabela arătând pe atunci 2-2, lucrurile au degenerat: susținătorii marocani au invadat terenul și i-au atacat pe adversari cu mai multe obiecte, inclusiv sticle, ceea ce l-a făcut pe arbitru să oprească meciul mai devreme. 
Cu toate că, teoretic, arbitrul a fluierat finalul partidei, iar echipele au mers la vestiare, jocul a fost reluat, după aproximativ două ore. Decizia i-a aparținut Comitetului Olimpic Internațional, care a hotărât că, deși tribunele erau golite de multă vreme, meciul ar trebui reluat pentru a se mai juca încă trei minute. Doar că, înainte, unul dintre goluri a fost analizat în cabina VAR, unde românul Ovidiu Hațegan a fost asistent, iar reușita Argentinei a fost anulată pentru offside. 

Presa internațională, scandalizată de situația ieșită din comun

Situația a făcut înconjurul lumii, scandalizând presa internațională. „Cel mai mare circ pe care l-am văzut în viața mea”, a declarat selecționerul Argentinei, Javier Mascherano, potrivit AS, care a notat: „Primul meci de la Jocurile Olimpice dintre Argentina și Maroc a provocat o rușine nemaivăzută, până acum, în fotbal”. „Argentina și Maroc au fost chemate înapoi pentru a juca ultimele trei minute ale confruntării olimpice, la două ore după ce jucătorii au plecat… Cu golul egalizator anulat, după invadarea terenului”, a scris și „DailyMail”. Argentinienii de la „Olé” n-au fost, însă, la fel de eleganți, „taxând” reluarea partidei, după aproximativ două ore. „Un arbitru susceptibil. Un 2-2 agonizant. Meciul este întrerupt. Că s-a terminat. Care se reia două ore mai târziu. Se joacă trei minute. Golul este validat. Ba nu, este offside. Toate combinate într-una dintre cele mai mari mizerii din memoria recentă”, a notat publicația sud-americană. 
Jocurile Olimpice se dispută în perioada 26 iulie-11 august, în Franța, la Paris, fiind difuzate de Eurosport și TVR.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe