Cea mai frumoasă actriță din toate timpurile a refuzat Hollywood-ul pentru că primea doar roluri de "femme fatale"

6 octombrie 2024 6:52   Vedete
Ultima actualizare:

Când Brigitte Bardot a fost întrebată pe cine consideră a fi cea mai atrăgătoare femeie din lume, răspunsul ei a venit promt: Virna Lisi. Brunetă la început, actrița, de o frumusețe ieșită din comun, a rămas în memoria lumii ca blonda cu trăsături elegante, cu ochi albaștri și cu o carismă irezistibilă. Singura care a refuzat rolurile superficiale de la Hollywood, Virna Lisa a devenit un simbol al integrității și al profunzimii artistice. 

Nu au mulțumit-o rolurile de „femme fatale”

 Publicului internațional a fost fermecat de frumusețea deosebită a Virnei Lisi, distribuită rapid în roluri alături de mari vedete ale timpului.

A primit roluri în producții majore alături de actori celebri, precum Tony Curtis în Not with My Wife, You Don't! (1966) și Jack Lemmon în How to Murder Your Wife (1965).

Cu toate acestea, Hollywood-ul avea tendința să o tipizeze în roluri superficiale de seducătoare exotică, bazându-se mai mult pe aspectul său decât pe talentul ei actoricesc.

A renunțat la succesul superficial din America

La un moment dat, Virna Lisi a refuzând să mai fie încadrată doar în roluri de „femme fatale” și, în ciuda succesului pe care l-ar fi putut avea la Hollywood, a ales să rămână fidelă Italiei, preferând o carieră mai profundă.

La Hollywood se simțea limitată la stereotipuri de femeie fatală, în timp ce ea își dorea roluri care să-i permită să-și arate adevăratele abilități actoricești.

Cea mai respectată actriță din Europa 

Virna Lisi a continuat să joace în filme de succes în Italia, kiar în timp, alegerea ei de a părăsi America s-a dovedit inspirată, deoarece a ajuns să fie una dintre cele mai respectate actrițe din cinematografia europeană.

Unul dintre cele mai notabile roluri ale lui Lisi a fost cel din filmul La Reine Margot din 1994, în care a interpretat-o pe Catherine de’ Medici.

Prestația din această peliculă i-a adus frumoasei actrițe premiul César pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Rolul său din La Reine Margot a ajutat-o enorm pe Virna, deoarece a scos în evidență complexitatea personajului jucat, prezentând-o ca pe o femeie puternică și manipulatoare, care își folosește abilitățile politice pentru a-și menține controlul asupra evenimentelor și oamenilor din jurul ei, scrie Il Mattino.

De-a lungul carierei ei în Italia, Virna Lisi a fost recompensată cu numerose premii pentru rolurile interpretate.

Virna Lisi a murit la 14 decembrie 2014, la vârsta de 78 de ani în urma unui cancer pulmonar.

A fost căsătorită din 1960  și până la moartea acestuia cu arhitectul Franco Pesci (1934 – 2013). Cuplul a avut un copil, Corrado, născut în 1962.

Frumusețea Virnei Lisi a rămas memorabilă, dar adevărata sa moștenire constă în decizia curajoasă de a refuza să fie redusă la un simplu chip frumos. Astfel, Virna Lisi a devenit nu doar o vedetă, ci un simbol al integrității și al profunzimii artistice.

Mai multe