Adevărul despre diagnosticurile puse lui Amber Heard. Ce spune un psiholog de renume

28 aprilie 2022 20:40   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Un psiholog de renume a intrevenit, după ce Amber Heard a fost analizată de un specialist în timpul procesului cu Johnny Depp. Medicul susţine că cele două diagnosticuri care i-au fost puse actriţei sunt false şi nu trebuie luate în seamă de juriu.

Amber Heard a fost analizată de un pshiatru angajat de Johnny Depp, care nu a petrecut timp cu fosta soţie a actorului, dar s-a uitat pe documente medicale ale lui Amber Heard. Shannon Curry a declarat, în timpul procesului, că actriţa suferă de tulburare de personalitate de tip Borderline şi de tulburare de personalitate histrionică. 

Însă medicul Jessica Taylor, specializată în sănătate mintală a femeilor, susţine că cele două boli nu sunt dovedite, ci doar “etichete pshiatrice des contestate”.

Doctoriţa, care este şi axată pe violenţă sexuală şi fenomenul de învinuire a victimei, a mai spus, pentru independent.co.uk, că nu a mai auzit termenul “tulburare de personalitate histrionică” folosit fără ironie de mulţi ani şi că nu este un diagnostic real.

Diagnosticul nu mai este folosit de medicii de specialitate

Psihologul, care a lucrat la Universitatea din Derby, a mai explicat că “această tulburare este născută din diagnosticul de isterie, care este pus doar femeilor. Termenul de isteric a fost înlocuit, în 1980, cu cel de histrionic. Atunci, psilogi de top au scris că femeile histrionice sunt egocentric, seductive, frigide şi copilăroase. Însă acum mulţi specialişti nu mai recunosc termenul şi este considerat ceva care nu mai trebuie folosit”.

Jessica Taylor a mai motivat declaraţiile sale prin faptul că acest diagnostic poate fi pus unei femei pentru multe motive.

“Se poate pune unei femei pentru că nu a zâmbit destul, nu a făcut destul sex cu un bărbat, este lesbiană sau bisexuală, este prea încrezătoare, îşi părăseşte soţul. Este ridicol ca, în 2022, un psiholog să spună, sub jurământ, că o femeie are tulburare histrionică”, a completat psihologul.

Medicul a spus că acelaşi lucru se poate spune şi despre tulburarea de tip Borderline şi a subliniat că o femeie are de şapte ori mai multe şanse să fie diagnosticată, pe nedrept, cu această boală, faţă de un bărbat.

Jessica Tray a declarat că tulburarea de tip Borderline este derivată din cea de tip histrionic şi este, deci, un diagnostic tot invalid.

Shannon Curry, criticată pentru mărturie

Shannon Curry a mai fost criticată şi pentru că nu a consultat-o direct pe Amber Heard, ci doar i-a citit dosarele medicale, dar şi pentru că a declarat, în repetate rânduri, că este admiratoare a lui Johnny Depp. În plus, Curry nu ar avea acreditare medicală şi ar fi fost convinsă să depună mărturie după ce a fost invitată acasă la Depp.

Amber Heard şi Johnny Depp, proces de 50 de milioane de dolari

Amber Heard şi Johnny Depp, care au fost căsătoriţi între 2015 şi 2017, se află în mijlocul unui proces costisitor. Depp a dat-o în judecată pe fosta sa soţie pentru defăimare, pentru suma de 50 de milioane de dolari, din cauza unui articol din 2019, scris de Heard, despre violenţa domestică.

Deşi numele lui Depp nu este menţionat şi nu există nicio referinţă la actor, avocaţii lui susţin că au existat implicaţii clare că Depp este abuziv, ceea ce e “complet fals”. Actorul a mai dat-o în judecată pe Heard în 2019, dar a pierdut acel proces.

Amber Heard l-a acuzat în trecut pe Depp de violenţă fizică şi verbală, iar actorul a negat vehement. Mai mult, Johnny Depp susţine că fosta soţie este cea care l-a abuzat în timpul mariajului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe