Cine a moștenit banii lui Elvis Presley? Acești membri ai familiei s-au certat pentru avere după moartea lui

11 octombrie 2024 15:51   Vedete internaționale

Elvis Presley a fost unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreți din lume, fiind, de asemenea, cel mai bine vândut artist din toate timpurile. El deţine recordul pentru cele mai multe albume Number One din istorie. Tocmai din acest motiv, probabil că majoritatea tindem să credem că a avut o avere incredibilă, însă adevărul este altul.

Elvis Presley, considerat regele Rock ‘n’ Roll și unul dintre cei mai doriți bărbați din lume, a fost găsit fără suflare la vârsta de 42 de ani, la 16 august 1977, în Memphis, Tennessee. A fost găsit de către logodnica sa de atunci, Ginger Alden, întins inconștient pe podeaua băii suitei principale.

Potrivit CelebrityNetWorth, Elvis Presley deţinea 20 de milioane de dolari (15 milioane de lire sterline) la momentul morţii sale. Însă, din punct de vedere tehnic, avea numai 5 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline), înainte de a se adapta la inflaţie.

În total, Elvis Presley a vândut 600 de milioane de exemplare în întreaga lume și ajungea să câștige și un milion de dolari pentru un singur spectacol. În plus, a avut 21 de albume, dar și 35 de single-uri, care au ajuns, fiecare la timpul lui, să urce pe primul loc la nivel mondial. Așadar, la cine au ajuns banii regretatului artist?

Cine a moștenit banii lui Elvis Presley după moartea sa

Regele Rock’n’Roll şi-a cheltuit o mare parte din bani pe proprietăţi imobiliare şi pe divorţ. A risipit câteva milioane pe proprietatea sa şi pe casa familiei, Graceland. Totodată, a fost nevoit să-i plătească şi fostei sale soţii, Priscilla Presley, o sumă substanţială într-un acord, precum şi să-i acorde un procent din drepturile sale de autor.

Prin umare, după moartea sa, cei 5 milioane de dolari au fost lăsaţi fostei sale soţii, împreună cu o datorie enormă. Priscilla a plătit taxe fiscale IRS în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari. De celaltă parte, moșia din Graceland a fost moştenită de fiica sa, Lisa Marie, care a transformat-o într-o atracţie turistică.

De fapt, artistul îi lăsase întreaga avere fiicei sale, însă, a intrat în posesia ei abia la vârsta de 25 de ani. Din acel moment, Lisa Marie a început să risipească, puțin câte puțin, impresionanta moștenire a lui Elvis. 

După moartea Lisei Marie Presley, fiica Priscillei şi a lui Elvis, întreaga avere a familiei, dar şi conacul Graceland a revenit celor trei fete ale Lisei: Riley Keough și gemenele Harper și Finley Lockwood. Vestea a nemulțumit-o pe Priscilla Presley, care a contestat în instanță testamentul, solicitând control asupra fondului Promenade Trust, unde a fost „vărsată” toată averea lui Elvis.

Ulterior, Priscilla Presley și nepoata ei, Riley Keough, au ajuns la o înțelegere referitoare la gestionarea comună a moștenirii, care include administrarea moșiei Graceland și drepturile de autor ale Elvis Presley Enterprises.

Mai multe