Elle Macpherson, criticată după ce a susținut că și-a tratat cancerul cu dietă și sport

5 septembrie 2024 14:03   Vedete internaționale

Actrița australiană Elle Macpherson (60 de ani) a fost criticată după ce a dezvăluit că și-a tratat cancerul la sân, depistat în urmă cu 7 ani, cu metode homeopate.

Elle Macpherson a refuzat să facă chimioterapie

Ea susține că a refuzat sfatul a 32 de medici, care i-au spus să facă mastectomie, chimioterapie și terapie cu hormoni. Modelul a refuzat să își trateze cancerul cu ajutorul medicinei moderne, preferând o abordare holistică.

Ea a urmat o dietă vegană drastică, a făcut exerciții fizice și a meditat, relatează tabloidul britanic Daily Mail. „Toată lumea mi-a spus că sunt nebună, dar am început un tratament care a rezonat cu mine”, a explicat ea în cartea sa autobiografică, „Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself”. Ea a închiriat o casă în Phoenix, Arizona, unde a stat opt luni și unde a urmat tratamentul cu ajutorul unui medic homeopat și a altor doi terapeuți. În prezent, Elle Macpherson, care deține o avere de 95 de milioane de dolari, susține că boala este în remisie.

Fanii și familia au criticat-o

Unii fani au calificat-o drept „șocant de iresponsabilă” pentru alegerea ei de a adopta o „abordare holistică, condusă de ceea ce i-a spus inima”, împotriva sfaturilor medicilor.

Modelul a recunoscut că fiii ei Flynn, 26 de ani, și Cy, 21 de ani, dar și fostul partener Arpad „Arki” Busson au avut reacții mixte cu privire la abordarea ei neobișnuită a diagnosticului de cancer. Acest „tratament” neconvențional nu este recomandat de medici, deoarece deși menținerea stresului la un nivel scăzut și o dietă sănătoasă pot într-adevăr reduce riscul de cancer, dar odată ce boala s-a instalat, nu există dovezi că pot micșora tumorile.

Experții în sănătate au declarat anterior că modelul promovează terapii „periculoase” care le-ar putea costa viața pe femeile care îi urmează exemplul. Nu este prima dată când Elle Macpherson a vorbit despre stilul său de viață, promovând în mod regulat o companie de suplimente naturale și o dietă bazată pe plante - precum și rutina ei de exerciții fizicie

Mai multe