„E o boală ca oricare alta! Este necruțătoare dacă nu mergi la medic din timp!”

Cancerul de sân este o afecțiune care poate fi tratată cu succes dacă este diagnosticată din timp. Controalele periodice la medic și efectuarea unor investigații de screening, precum ecografia mamară și mamografia, contribuie semnificativ la depistarea timpurie a leziunilor sânilor, indiferent de natura lor.

04 06 Click ro jpg

Gabriela este una dintre pacientele diagnosticate cu cancer la sân. Fire optimistă și plină de viață, pacienta nu s-a speriat de diagnosticul primit. „Cancerul e o boală ca oricare alta! Este necruțătoare dacă nu mergi la medic din timp!”, declară pacienta.

După ce a simțit ceva în neregulă la un sân, Gabriela a decis să facă un consult de specialitate. La SANADOR a ajuns întâmplător, în timp ce căuta o clinică unde să poată face toate investigațiile necesare. Diagnosticul de cancer mamar a fost stabilit de Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală și șeful Secției Chirurgie generală din Spitalul Clinic SANADOR, care i-a recomandat tratament chirurgical. Gabriela nu a stat pe gânduri și s-a operat imediat. Știa că, dacă boala este tratată din timp, șansele de vindecare sunt mari. Operația a decurs fără probleme, iar pacienta s-a recuperat ușor.

„Am fost internată două zile. Erau asistentele care veneau și mă întrebau mereu cum sunt, dacă am nevoie de ceva. M-am simțit foarte bine, ca într-o vacanță m-am simțit, pentru că operația nu doare, nici după operație nu a durut și m-am simțit foarte bine”, povestește Gabriela.

După operație, pacienta a fost luată în evidență de Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar oncologie la Centrul Oncologic SANADOR. În cazul Gabrielei, pentru că afecțiunea a fost descoperită într-un stadiu incipient, nu a fost necesar tratament prin chimioterapie. Astfel, în prezent, Gabriela urmează doar un tratament hormonal și vine periodic la controalele medicale. „Orice spune doamna doctor, pentru mine este literă de lege!”, subliniază pacienta.

La șapte ani de la diagnostic, Gabriela se bucură din plin de viață, este de un optimism debordant și le sfătuiește pe femei să se preocupe de sănătatea lor.

„Niciodată nu m-am gândit de ce eu. Niciodată nu m-am gândit că pot să mor. Niciodată. Nu vreau să gândesc așa. Eu voi muri de orice, numai de cancer nu! Nu vreau să mă gândesc la ceva rău. Și spun doamnelor să își facă cel mai frumos cadou de ziua lor, o mamografie și o ecografie mamară, să își verifice sănătatea, să fie optimiste și să se iubească, pentru că sunt unice! Cancerul nu doare, de aceea trebuie să mergi o dată pe an să faci o ecografie și o mamografie”, conchide pacienta.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacientele cu cancer mamar au acces la servicii integrate de oncologie și la toate tipurile de tratament, asigurate de medici foarte bine pregătiți și cu vastă experiență. Fiecare caz în parte este discutat în comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), pentru o decizie terapeutică individualizată, adaptată fiecărui pacient în parte.

La SANADOR, pacientele beneficiază de consulturi de specialitate și de investigații imagistice specifice, inclusiv mamografii digitale 3D cu tomosinteză și ecografii mamare, realizate cu aparatură performantă, de ultimă generație. Intervențiile chirurgicale pentru cancerul de sân sunt realizate în condiții de siguranță deplină la Spitalul Clinic SANADOR, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din țară. Ulterior, pacientele primesc îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I – nivelul maxim de competență.

Cu prilejul săptămânii dedicate supraviețuitorului de cancer, SANADOR atrage atenția asupra importanței investigațiilor de screening, esențiale în diagnosticul precoce al cancerului. Cu cât afecțiunea este descoperită și tratată mai repede, cu atât cresc șansele de vindecare, iar tratamentul poate fi mai puțin invaziv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Biserica Inaltarea Sf  Cruci din Patrauti33 jpg
image
image
image
image
image
image
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
MixCollage 29 Jun 2024 09 04 PM 4666 jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Gratar FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
gem picant de piersici jpeg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net