Femeia cu care Marilyn Monroe ar fi avut o relație: „Ea se credea soțul meu!”

11 octombrie 2024 13:53   Vedete internaționale

De-a lungul anilor, viața amoroasă a lui Marilyn Monroe a fost la fel de învăluită în mister și ca și circumstanțele morții sale, pe 4 august 1962. Se spune că prin patul ei ar fi trecut o mulțime de bărbați, însă bunul bunul ei prieten și fotograf Sam Shaw, despre care se zvonea că ar fi fost iubitul ei, a negat acest lucru. „Dacă Marilyn s-ar fi culcat cu fiecare tip care pretinde că a fost cu ea, nu ar fi avut timp să facă niciun film”. Totuși, în inima artistei și-ar fi făcut loc și unele femeii. Una dintre ele chiar cea care a învățat-o actorie.

Femeia cu care Marilyn Monroe ar fi avut o relație

Monroe a cunoscut-o pe Natasha Lytess, îndrăgita ei profesoară de teatru, când a semnat un scurt contract cu Columbia Pictures în 1948. Cele două au devenit aproape inseparabile pe platourile de filmare și în afara lor în următorii șapte ani, stârnind zvonuri despre o relație.

Dependența actriței de Lytess a devenit atât de intensă încât a început să refuze să filmeze scene fără profesoara ei în apropiere. Speculațiile au continuat când Monroe s-a mutat în casa lui Lytess pentru a se pregăti pentru rolul din Don't Bother to Knock (1952). Deși natura relației lor a rămas un mister, Lytess era deschis ostilă față de pretendenții de sex masculin ai lui Monroe, în special față de Joe DiMaggio.

Profesoara care era geloasă pe bărbații lui Marilyn

Era o profesoară grozavă, dar devenea foarte geloasă pe bărbații pe care îi vedeam. Credea că ea este soțul meu!” a spus Monroe odată despre profesoara ei, de care s-a despărțit în cele din urmă în 1956.

Natasha, care a murit de cancer în 1964, a declarat că erau atât de apropiate încât actrița insista adesea să se țină de mână, chiar și atunci când filmau o scenă. „Foarte des, în timpul prim-planurilor trebuia să o țin de mână. Trebuia să o susțin de fiecare dată. Datorită specificității prim-planului - care filmează doar capul sau umerii - puteam să o țin de mână fără să fiu filmată de cameră. Trebuia să fac asta pentru a-i da puțin curaj.”

Domnișoara Lytees m-a făcut liberă. Mi-a dat echilibru și m-a făcut să înțeleg viața. Îi datorez totul”., ar fi declarat la un moment dat și Marilyn. Deși relația lor amoroasă rămâne într-un con de umbră, stârnind doar speculații, ei bine, iată, că Marilyn a decis să fie ceva mai directă cu privire la alte presupuse relații de-ale sale.

În ceea ce privește zvonurile legate de alte aventuri lesbiene cu Barbara Stanwyck și Marlene Dietrich, Monroe pare să fi pus capăt problemei în autobiografia sa, My Story, care a fost lansată în 1974. „Un bărbat care mă sărutase o dată spusese că era foarte posibil să fiu lesbiană pentru că aparent nu aveam niciun răspuns la bărbați - adică la el”, a scris ea. „Nu l-am contrazis pentru că nu știam ce sunt.... Acum, după ce m-am îndrăgostit, am știut ce eram. Nu eram lesbiană”.

Mai multe