Kevin Spacey, achitat de acuzațiile de abuz sexual și viol: „Lumea s-a grăbit să mă judece”

27 iulie 2023 13:39   Vedete internaționale

Kevin Spacey (64 de ani) a fost găsit nevinovat, miercuri, pentru toate cele nouă acuzații de agresiune sexuală și viol, pentru care era judecat în Marea Britanie. Patru bărbați l-au acuzat pe star că i-a abuzat, în perioada 2004-2013.

Kevin Spacey a plâns la aflarea verdictului

După 12 ore și 26 de minute de deliberare, juriul l-a achitat cu majoritate pe actorul american, în cazul celor nouă acuzații de abuz sexual și viol. Presupusele victime l-au acuzat pe star că a comis faptele pe vremea când lucra la teatrul Old Vic din Londra.

La pronunțarea verdictului, actorul, care deține o avere de 30 de milioane de dolari, a izbucnit în lacrimi și le-a mulțumit juraților, spunându-le că se simte „smerit”.: „Lumea s-a grăbit să mă judece. Am pierdut locul de muncă, reputația... totul într-o chestiune de câteva zile”. 

În timpul procesului, procurorul Christine Agnew l-a caracterizat pe Spacey, care a fost identificat în instanță pe numele său complet, Kevin Spacey Fowler, drept un „agresor sexual”, care apuca agresiv bărbații de picioare și „se bucură să-i facă pe alții să se simtă neputincioși și inconfortabil”, potrivit NBC NEWS.

Juriului format din trei femei și nouă bărbați i s-a spus, de asemenea, că Spacey a apucat zona intimă a unui bărbat „precum o cobră”, când era director artistic al Teatrului Old Vic din Londra, la mijlocul anilor 2000.

Una dintre presupusele victime a mai spus instanței despre un incident de la sfârșitul anilor 2000 în care „lucrurile au mers mai departe” – susținând că s-a trezit din somn și l-a găsit pe Spacey abuzându-l sexual. Spacey a recunoscut că i-a făcut sex oral unuia dintre acuzatori, dar că a fost totul consensual.

El a descris, de asemenea, una dintre afirmațiile bărbaților drept „nebunie” și a spus că un alt presupus atac a fost o „neînțelegere”. Kevin Spacey a contestat dovezile unui al treilea reclamant, spunând că orice atingere „romantică” este consensuală.

Mai multe