Naomi Campbell, acuzată că a folosit donațiile fundației sale caritabile pentru a se duce la SPA! A cheltuit banii pe hoteluri de lux

6 octombrie 2024 13:52   Vedete internaționale

Scandal de proporții! Supermodelul Naomi Campbell (54 de ani) a fost acuzată că a folosit banii din donațiile pentru organizația caritabilă Fashion for Relief, pe care a fondat-o în 2005, pe tratamente SPA, cazări la hoteluri de lux și pe țigări. 

Naomi Campbell a recunoscut că nu și-a îndeplinit îndatoririle de administrator

Manechinul britanic, care are o avere de 80 de milioane de dolari, a recunoscut că nu şi-a îndeplinit îndatoririle de administrator, dar a insistat că nu a folosit organizaţia în interes personal.

Fundația ei avea menirea de a strânge fonduri pentru cauze umanitare, prin organizarea unor spectacole de modă. Acum, Naomi Campbell nu mai are voie vreodată să conducă organizații caritabile, potrivit publicației The Guardian.

Fashion for Relief a strâns aproximativ 6 milioane de dolari pentru prezentări de modă pe parcursul a cinci ani, până în 2020, însă a oferit doar 10% din venituri organizaţiilor caritabile partenere sub formă de subvenţii, a constatat autoritatea britanică de reglementare.

Naomi ar fi folosit banii pe țigări și camere de hotel de lux

Organizația caritabilă – care a fost înființată pentru a strânge bani pentru cauze din întreaga lume – a cheltuit zeci de mii de dolari pentru camere de hotel de lux, tratamente spa, securitate personală și țigări pentru Campbell, la evenimentele de modă caritabile organizate în numele Fashion for Relief.

Un purtător de cuvânt al lui Campbell a spus că aceasta „își recunoaște și își acceptă responsabilitatea” în calitate de administrator Fashion for Relief.

Deși a recunoscut că „s-ar putea să nu fi fost atât de activ implicată în operațiunile de zi cu zi ale organizației de caritate pe cât ar fi trebuit”, ea a spus că „nu s-a implicat niciodată într-o formă de abatere financiară”:

De peste trei decenii, Campbell s-a dedicat neobosit cauzelor caritabile, întotdeauna cu singura intenție de a-i ajuta pe alții și niciodată pentru câștig personal. Naomi nu a primit niciodată plăți pentru implicarea ei în Fashion for Relief și nici nu a facturat vreo cheltuială personală organizației.”

Mai multe