Scandal la SAGA Festival. DJ Hardwell a acuzat că a fost țepuit de organizatori și a plecat de pe scenă în timpul prestației

7 iulie 2024 7:01   Vedete internaționale

Îmi pare rău, trebuie să anulez show-ul”, le-a spus DJ Hardwell fanilor, după doar 10 minute pe scenă la SAGA Festival 2024. Superstarul olandez i-a acuzat pe organizatorii festivalului că nu a fost plătit pentru eveniment și s-a plâns și de probleme tehnice.

DJ Hardwell, cunoscut pentru hit-urile sale care au cucerit topurile muzicale și pentru show-urile live pline de energie, a fost unul dintre cei mai așteptați artiști de la SAGA Festival de anul acesta. Din păcate, însă, vineri seara, superstarul olandez a întrerupt show-ul după 10 minute de la urcarea pe scenă și le-a spus fanilor că a venit tocmai din Olanda, dar din păcate nu poate mixa, fiindcă echipamentul tehnic pus la dispoziție nu funcționează și i-a acuzat pe organizatori că nu i-au plătit prestația.

„Sunt aici, iar echipamentul lor, totul, e de rahat”

„Am călătorit tocmai din Olanda pentru a performa pentru voi. Sunt aici, asta spun. Ca să fiu sincer, acest festival de rahat nu mi-a adus niciun ban pentru a fi aici în această seară, dar tot sunt aici. Sunt aici, iar echipamentul lor, totul, e de rahat. Nu funcționează nimic. Dacă sunt aici înseamnă că vreau să performez pentru voi, dar întregul echipament, totul, ma dezamăgește. Nu pot să performez, este imposibil pentru mine să fac asta. Îmi pare rău, trebuie să anulez show-ul", le-a spus Hardwell fanilor.  

Organizatorii au reacționat imediat: „Hardwell, ne pare că Rita Ora, Sickik, Loreen și toți ceilalți DJ de la celelalte 5 scene au apucat să performeze în prima zi de Saga, iar tu nu. Echipamentul a venit din Olanda, la fel ca și tine. Același set pare să funcționeze perfect pentru Will Sparks (...) Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a răspunde cerințelor tale, inclusiv celor legate de plată. Ne pare rău pentru fanii tăi, ai noștri. Le-ar fi plăcut să te vadă în sfârșit la București", au transmis aceștia.

De altfel, nu doar artistul nu a fost mulțumit de organizarea festivalului. O tânără care a ajuns la evenimentul de anul acesta a explicat pe rețelele de socializare că au fost mai multe probleme.

„Absolut rușinos”

„Am fost ieri la SAGA și lăsați-mă să vă vorbesc puțin despre dezastrul organizatoric care este festivalul. Eu am fost și anul trecut și mi-am zis că nu o să mai vin în viața mea, dar anul ăsta m-au păcălit cu numele de pe afiș și am ajuns din nou.

Eram sigură cu nu o să se mai întâmple ce s-a întâmplat anul trecut și o să se îmbunătățească lucrurile, pentru că au învățat din greșelile de anul trecut. Ei bine, nu. Anul acesta este o experiență și mai proastă decât anul trecut, dacă este posibil așa ceva.  

În primul rând, coada de la intrare. Accesul la festival trebuia să se facă la ora 5 după-amiaza, ei au publicat cu o oră sau două înainte de ora 5 faptul că accesul se face de la ora 7, pentru că fac ei nu știu ce security check, adică festivalul nu era gata. După care eu am ajuns pe la 7 jumătate și nu vreți să știți ce era acolo.

Festivalul trebuia să înceapă la ora 6. Normal că pe artistul de la ora 6 l-au anulat, după la 7 trebuia să fie Smiley, l-au pus de la 7 jumătate, pentru că oamenii intrau de la 7 ... nu știu la ce s-au gândit. Ideea e că Smiley a început la 8 jumătate și i s-a spus că nu are timp să cânte tot. A cântat 5-6 melodii și a plecat. L-a avut invitat special pe Juno, căruia i-au dat un microfon din care nu s-au auzit 9 din 10 cuvinte. Omul nu a putut să își cânte strofa deloc, nu se auzea nimic, se întrerupea încontinuu. Absolut rușinos. Abia la final, în ultimele 10 secunde, au venit să îi dea un microfon.

Apoi Subcarpați. Și lor li s-a spus că trebuie să le scurteze setul și și ei au avut probleme de sonorizare. Unui băiat i s-a întrerupt microfonul încontinuu. După mai mulți artiști, trebuia să fie Hardwell. Nu știu dacă ați văzut ce s-a întâmplat. Omul și-a băgat picioarele și a plecat acasă.

Vorbind cu un tip care mi-a spus că a vorbit cu un voluntar, acel voluntar i-a spus că, în momentul în care intram în festival, căștile nu erau gata. Căștile nu erau gata construie la ora la care oamenii au intrat la festival. (...)

Nu se putea plăti la food truck cu brățara, trebuia să plătești neapărat cu cardul sau cash. Pentru nu mine nu a fost o problemă, dar pentru alții poate că a fost. Eu la 17 ani, de exemplu, aș fi avut toți banii pe brățară, aș fi avut doar 10 lei în plus să iau autobuzul după și atât. Încă un lucru de menționat. De ce e 44 de lei orice cockteil? Are un shot de alcool și suc de mere, ce face asta să coste 44 de lei?”, a spus o tânără, într-un videoclip publicat pe TikTok.  

Mai multe