#Exclusiv Click!

Actorul-profesor Victor Yila, de la „Vouă”, e dezamăgit de studenții lui de la Construcții: „Unii sunt bâtă, alții-s miserupiști!”

30 septembrie 2024 18:11   Vedete românești

Victor Yila, actor în Grupul ”Vouă”, dar și profesor de franceză la Facultatea de Construcții din București, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre începerea anului universitar, despre noile generații de studenți, dar și despre căsnicia cu soția româncă. Ne-a oferit și o rețetă delicioasă, din Congo, țara lui natală.

„Foarte rar las repetenți!”

Victor Yila a revenit azi, 30 septembrie 2024, la catedra Facultății de Construcții, unde predă franceza. A avut și câțiva restanțieri pe care însă nu i-a trecut anul până când nu s-au pus serios cu burta pe carte: 

„Azi am început anul universitar, am avut și vreo 4 restanțieri, pe vară, aș fi vrut să nu am, dar ei au vrut. I-am trecut, dar au avut examene grele. Păi, dacă mă aduci, de acasă, ca profesor, când e cald, normal că și examenul e mai greu, nu?

Foarte rar las repetenți, dar dacă sunt bâtă, ce să le fac? Unii studenți nu știu pe ce lume trăiesc, iar cei mai mulți sunt miserupiști, acesta este trendul actual”.

Cu ce rețetă congoleză și-a cucerit soția româncă?

Victor Yila și-a cucerit soția româncă, născută în Piatra-Neamț, cu o rețetă delicioasă din țara lui natală, Congo. Actorul ne-a dezvăluit și modul de preparare, dar și ingredientele care îi dau un gust unic:

„Soția îmi gătește mâncăruri românești, iar eu îi prepar Dongo Dongo, specialitate din Congo, cu pui sau carne afumată:

„Mai întâi, carnea se fierbe foarte bine, apoi în acea zeamă se adaugă bamele. Într-un alt vas separat se călesc usturoiul și ceapa și se pune și o lingură mare de bulion.

Compoziția se toarnă peste carne și bame și se lasă la fiert. Mai adăugați piper, sare, dar și câteva foi de dafin. Pentru un gust desăvârșit, adăugați pastă de arahide”.

„Am o nevastă înțelegătoare, nu e geloasă”

Actorul Victor Yola ne-a mai vorbit și despre relația cu soția lui, care i-a dăruit două fiice:

„Secretul este să ai o nevastă înțelegătoare, mai ales că eu, ca actor, mai sunt și plecat de acasă, pe la spectacole. Unele nopți am recitaluri, ea trebuie să înțeleagă și înțelege, nu este geloasă.

Am colindat toată vara, cu recitalurile mele de muzică populară, dar pe litoral nu am mai fost, mergeam când eram începător, se plătește foarte prost. Mă duc la petreceri, la zile de oraș, la nunți, la petreceri corporatiste”, ne-a mai menționat Victor Yila, exclusiv pentru Click!.

Mai multe