Actorul român care a fost un adevărat Don Juan. A iubit multe femei, s-a căsătorit de trei ori, iar ultima dată s-a însurat la 75 de ani

29 iunie 2024 11:04   Vedete românești

A fost un nume emblematic în lumea cinematografiei românești și deseori a fost considerat cel mai renumit prolific regizor pe care l-a avut țara noastră, atât în comunism, cât și în perioada de după. Viața lui a fost conturată de experiențe asemănătoare filmelor care l-au consacrat. S-a căsătorit de trei ori în această viață, ultima soție fiind răvășită după moartea lui. 

Sergiu Nicolaescu a reușit să țină piept cu brio marilor conducători din perioada comunismului care erau destul de sceptici în privința anumitor scene din filme. A iubit și a fost iubit până în ultimii ani ai vieții sale. 

Sergiu Nicolaescu, o viață de film!

Regretatul regizor a fost un adevărat Don Juan și un bărbat iubit și adulat de multe femei. Cu toate că a trăit multe povești intense de dragoste, a bifat trei căsătorii, ultima dintre ele fiind la vârsta de 75 de ani. 


S-a căsătorit pentru prima dată cu o femeie alături de care a trăit o experiență neplăcută cauzată de o sarcină nedorită, apoi întreruptă, fapt care a dus la destrămarea căsătoriei. 

Ce-a de-a doua căsătorie a fost cu Gabriela Nicolaescu, însă nu a fost menită să dureze foarte mult. 

Ultima, care i-a atins și sufletul, a fost cu Dana Nicolaescu. Erau împreună din anul 1996 și s-au căsătorit în anul 2005. 

Motivul pentru care Dana Nicolaescu s-a îmbrăcat în alb la înmormântarea soțului

Sergiu Nicolaescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Îndurerată, soția s-a l-a condus pe ultimul drum fiind îmbrăcată într-un mantou alb, fapt care a creat o mare controversă. Oamenii o numeau „Văduva albă” și au criticat-o aspru pentru gestul său, cu toate că adevărul s-a aflat ulterior. 

Regretatul Sergiu Nicolaescu a avut o ultimă dorință: ca soția sa să nu se îmbrace în negru la înmormântarea lui.

  „N-aţi văzut că era mare la mâneci? Era paltonul fratelui meu. A fost dorinţa lui (n.r. al lui Sergiu Nicolaescu), ca Dana să nu vină îmbrăcată în negru la înmormântarea lui. Prin urmare, ea a îmbrăcat un palton al fratelui meu, ca să-l simtă mai aproape de ea. Aşa fost şi la înmormântarea mamei mele. Nu m-a lăsat să vin îmbrăcată în negru la înmormântarea ei.", a precizat atunci Iolanda Nicolaescu la Antena 3. Sora lui Sergiu Nicolaescu s-a stins din viață în iulie 2017.  

Mai multe