Când va fi Oana Zăvoranu obligată să părăsească imobilul pe care l-a pierdut în instanță. Ce se întâmplă dacă nu o face

31 octombrie 2024 8:14   Vedete românești
Ultima actualizare:

Recent, Oana Zăvoranu a pierdut vila de lux din Dorobanți, în care se mutase după divorțul de Pepe. Imobilul a fost transferat lui Constantin Ion, un cunoscut al vrăjitoarelor Melissa și Vanessa. Când riscă vedeta să fie evacuată din casă și ce se întâmplă dacă nu eliberează locuința?

Oana Zăvoranu și-a pierdut casa de lux de pe strada Andrei Mureșanu, în care a locuit după divorțul de Pepe. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că locuința nu îi mai aparține acesteia, ci lui Constantin Ion, un cunoscut al vrăjitoarelor Melissa și Vanessa, care au fost condamnate pentru șantaj și înșelăciune în legătură cu cazul vedetei.

Querida a primit decizia instanței de a evacua imobilul, însă, nu l-a părăsit însă. Ce se va întâmpla dacă vedeta refuză să facă acest lucru?

Din momentul în care sentința de evacuare este definitivă și irevocabilă, atunci, se poate pune în aplicare acea sentință. Dacă nu pleacă de bunăvoie în momentul în care sentinșa este definitivă și irevocabilpă, atunci, s epoate merge cu sentința la un executor judecătoresc. Începe executarea , vine executorul, pun în executare acea sentință de evacuare. Deci, ea trebuia să părăsească locuința în momentul în cxare sentința e definitivă și i s-a comunicat.

Poate Oana Zăvoranu să își ia casa înapoi?

Ea ar fi trebuit să respecte de bună voie acea sentință. Dacă nu o face, atunci partea interesată poate demara procedura executării silite, să se adreseze unui executor judecătoresc, pentru a pune în executare acea hotărăre de evacuare”, a explicat avocata Crina Radu, pentru wowbiz.ro.

De asemenea, aceasta a mai spus și dacă Querida își poate recupera sau nu casa de lux de pe strada Andrei Mureșan:

„Se poate contesta decizia. Depinde pe ce procedură s-a judecat acest proces de evacuare. Poate să fie executorie de la prima instanță, chiar dacă se formulează cale de atac. Dacă e pe procedură de drept comun, este o procedură urgentă de evacuare. Este în funcție de temeiul juridic pe care și-a întemeiat cererea persoana interesată. Însă, se poate ataca cu cale de atac, doar că în primă instanță poate să fie și executorie, ceea ce înseamnă că poate fi pusă în executare, până se judecă calea de atac”, a mai explicat avocata Crina Radu.

Mai multe