Carmen de la Sălciua, gest de „jos pălăria” pentru bătrânii singuri dintr-un azil: „Azi e ziua persoanelor vârstnice. La mulți ani vouă!”

1 octombrie 2024 10:34   Vedete românești

Carmen de la Sălciua, una dintre cele mai renumite cântărețe de la noi, celebrează așa cum trebuie „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” care este astăzi, 1 octombrie 2024. Ce mesaj a transmis artista pe rețelele de socializare și ce a spus despre surpriza pe care le-a pregătit-o unor bătrânei dintr-un azil, aflați din rândurile de mai jos. 

  „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile oamenilor bătrâni, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106, sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată în 1982. Atunci a fost elaborat un Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU, potrivit site-ului www.un.org.

Carmen de la Sălciua, mesaj emoționant pentru toți românii 

Pe contul personal de Instagram, artista a făcut o postare emoționantă cu ocazia „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”. Totodată, a anunțat și faptul că în această seară va avea un eveniment privat la un azil de bătrâni, pentru a-i celebra.

„1 octombrie! Azi e ziua persoanelor vârstnice! La mulți ani vouă, celor care ne-ați învățat și ne învățați doar lucruri bune pe noi cei tineri! Este o vorbă mare: 'Cine n-are bătrâni, să-și cumpere'.

Voi merge la un eveniment privat, la un azil de persoane în vârstă și le vom sărbători prin cântec! Merită asta și mai mult de atât!” - a scris Carmen de la Sălciua. 

Artista, despre frumusețea vieții la țară 

Cu toate că în prezent este o cântăreață de succes, anii copilăriei și i-a petrecut în simplitate și modestie, în satul Sălciua de Jos, de aici și numele de scenă al acesteia. 

Ori de câte ori a avut ocazia, a vorbit cu mare drag despre copilăria sa la țară. Întrebată de fani în cadrul unei sesiuni de Q&A, Carmen de la Sălciua a primit următoarea întrebare: „Ești fericită că ai trăit la țară?”, iar răspunsul acesteia nu a întârziat să apară: 

„Da! Oamenii de la țară sunt oameni frumoși și liniștiți, oameni care te primesc cu drag și te pun la masa lor și cu dragă inimă îți dau din puținul lor”, a răspuns Carmen de la Sălciua în cadrul unui InstaStory.

Mai multe