Catinca Roman spune ce avere a lăsat Mioara Roman: „A lăsat ceva moștenire…” Ce relație are cu sora ei, Oana, după decesul mamei lor

15 mai 2024 5:30   Vedete românești
Ultima actualizare:

Recent, Catinca Roman a decis să rupă tăcerea și să vorbească despre ceea ce a lăsat în urmă mama sa, Mioara Roman. Deși au trecut aproape trei luni de la pierderea regretatei jurnaliste, Catinca este încă profund afectată. Totuși, în ciuda durerii, ea a vorbit despre moștenirea lăsată de Mioara și a subliniat că aceasta nu constă în bunuri materiale, ci mai degrabă într-o bogăție spirituală, care este mai importantă decât orice altceva.

Ce avere a lăsat Mioara Roman

Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, pe 23 februarie, în azilul din Snagov, unde fusese internată de câteva luni. Catinca Roman a mărturisit că simte în continuare lipsa mamei, dar gândul că aceasta a scăpat de suferința și problemele de sănătate din ultima perioadă a vieții sale o consolează.

Catinca Roman a vorbit despre "averea" lăsată de Mioara Roman, subliniind că mama ei i-a lăsat o moștenire valoroasă din punct de vedere spiritual. Experiența tragică a pierderii mamei a determinat-o pe Catinca să se reconecteze cu realitatea și să își schimbe perspectiva asupra vieții, apreciind mai mult aspectele spirituale decât pe cele materiale.

Catinca a dezvăluit că, în ciuda dorului intens pe care îl simte, este împăcată și consideră că mama ei a lăsat o amprentă puternică în viețile celor din familie. „Cred că și asta m-a impulsionat cumva să încerc să merg într-o altă direcție mai conectată la realitate", a mărturisit ea, subliniind că moștenirea lăsată de Mioara Roman transcende bunurile materiale și constă în învățăturile și experiențele de viață pe care le-a oferit.

Ce a spus Catinca despre relația cu sora ei, Oana

În ceea ce privește relația cu sora sa, Oana Roman, Catinca a fost rezervată în declarațiile sale, preferând să nu dezvăluie prea multe detalii. Cu toate acestea, a subliniat că legătura cu Oana nu s-a schimbat dramatic după moartea mamei lor. Catinca a evidențiat încă o dată că cea mai prețioasă moștenire pe care au primit-o de la mama lor nu este materială, ci constă în experiențe și amintiri frumoase.

Ăsta este un subiect pe care nu aș vrea să-l discutăm astăzi (n.r. – despre relația pe care o are în prezent cu Oana Roman), cred că ce pot să spun este că nu s-a schimbat în vreun mod dramatic față de cum era înainte. Mama mi-a lăsat o moștenire genetică și mai bună, și mai puțin bună. Cele bune sunt cele intelectuale și fizice, iar negative sunt predispozițiile către anumite boli genetice, dar asta e firesc, toată lumea trece prin asta. Dacă te referi la ceva material, nu a lăsat, dar nu cred că asta e important. Eu pun preț pe lucrurile care nu sunt materiale, pentru că până la urmă cu asta rămâi, cu amintiri, momente frumoase", a spus Catinca Roman, citată de Viva.

În privința moștenirii materiale, Catinca Roman a dezvăluit că singurul bun rămas în urma mamei este un apartament moștenit de la tatăl său.

În plus, din păcate, Catinca a moștenit și o problemă de sănătate de la Mioara Roman, legată de colecist. Fiica ei, Calina, se confruntă și ea cu aceeași problemă, dar este sub tratament medical. Cu toate acestea, Catinca a subliniat că, din fericire, această afecțiune nu necesită intervenții chirurgicale și este gestionată printr-un regim alimentar și tratament adecvat.

Mai multe