Cele mai emoționante mesaje ale vedetelor, după moartea Valeriei Seciu! „Adesea mă strecuram la ea în cabină...”

6 septembrie 2022 14:32   Vedete românești
Ultima actualizare:

Marți, 6 septembrie 2022, a devenit o adevarată zi neagră pentru teatrul românesc, după decesul îndrăgitei actrițe Valeria Seciu. Lumea teatrului este în doliu, iar numeroase vedete și-au exprimat imediat suferința după acest episod tragic. 

„O actriță cu un mister absolut inefabil”, așa a descris-o Oana Pellea pe Valeria Seciu, într-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare. Printre toate vorbele frumoase, dar și sufletele pline de amărăciune, se remarcă și dezvăluirile pline de candoare făcute de fiica actorului Radu Beligan.

Citește și: Viața de poveste a Valeriei Seciu. A rămas văduvă până la moarte. Fiul s-a călugărit

Cele mai emoționante mesaje după moartea Valeriei Seciu. Ce a transmis Oana Pellea

„A plecat azi o actriță superbă și excepțională! Mulțumesc pentru că m-ati făcut să visez cu fiecare rol, cu fiecare apariție! O actriță cu un mister absolut inefabil! Drum bun, Dna Valeria Seciu! Plecăciuni!”, a scris Oana Pellea pe contul ei de Facebook.

Vezi și: Valeria Seciu și Octavian Cotescu, o iubire de legendă: «Acolo l-am văzut prima oară pe Octav»

Ne-a părăsit o lumină puternică a scenei românești... Dumnezeu să îi călăuzească sufletul spre El! Doamna Valeria Seciu...”, a transmis cântărețul Dan Helciug, după decesul celebrei actrițe.

„Expresia scenică a inefabilului și vulnerabilității, Valeria Seciu, a trecut pragul veșniciei.Eram elev de liceu când m-am îndrăgostit de dânsa și actor matur când am cunoscut-o și când am colaborat cu dumneaei în calitate mea efemeră de director de teatru.

Doamna Vali a luminat cu prezența sa inegalabilă atâtea mari spectacole la Teatrul Național, la Teatrul Mic, la Bulandra și la Nottara, la Teatrul Levant... De neuitat și greu, dacă nu chiar imposibil, de egalat. Te-am iubit și te vom iubi în continuare”, a scris și actorul Vlad Rădescu.

Vezi și: Carmen Tănase, despre Valeria Seciu: „Bună ziua! Mai mult nu îndrăzneam să îi zic!”

Mesajul emoționant transmis de fiica actorului Radu Beligan

„Astăzi a plecat dintre noi o mare actriță. De o feminitate cu totul specială, de o sensibilitate aparte, felul ei de-a juca era unic. Când eram copil, și ea era încă actrița Naționalului, adesea mă strecuram la ea în cabină, înaintea spectacolului cu Richard al III- lea, doar ca să o privesc fascinată cum își repetă textul, cum se machiază, cum își pune costumul lui Lady Anne.

Apoi, mai târziu, i-am văzut toate spectacolele de la Teatrul Mic, am ascultat-o rostind versuri, i-am văzut filmele. Ca atunci când ești îndrăgostit de cineva. În ultimii ani ne-am întâlnit rar, de vreo câteva ori.

Îmi povestea de Alexandru, fiul ei, care era deja monah în Muntele Athos, mi-a dăruit cele patru volume ale Everghetinosului, traduse de el din greaca veche, și îmi spunea cât de greu i-a fost să accepte hotărârea lui de a pleca... Atunci am îndrăznit să-i spun că oricât de greu i-ar fi uneori, de fapt, nu e singură. Că acolo, în muntele cel sfânt, un înger păzitor se roagă pentru sufletul ei neîncetat”, a scris fiica actorului Radu Beligan, Lamia Beligan.

Actrița s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

Îndrăgita Valeria Seciu împlinse 83 de ani la începutul lunii august. Din păcate, pe 6 septembrie, într-o zi tristă de marți, celebra actriță a încetat din viață din cauza unei boli pe care a dus-o pe picioare până în ultimul moment. Anunțul a fost făcut de UNITER pe pagina de Facebook.

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu. Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească.“, a transmis UNITER.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe