#Exclusiv Click!

Coincidențele stranii dintre Andreea Bălan și Andreea Antonescu, care au devenit ca două străine. Săndel Bălan: „Nimic nu e întâmplător în viață”

19 septembrie 2024 10:59   Vedete românești

Andreea Bălan și Andreea Antonescu au înregistrat un succes uriaș, în muzica dance, cu piesele „Lasă-mă, papa, la mare!” și „Moșule, ce tânăr ești!”. Însă, deși au făcut echipă și pe scenă, dar și la „America Express” (Antena 1), în 2023, ele nu-și mai vorbesc, se evită total. Fostul impresar al trupei Andre, Săndel Bălan, e însă de părere că prietenia le-a fost predestinată, existând între ele mai multe coincidențe: „Nimic nu e întâmplător!”.

„Nu am fost niciodată foarte apropiate!”

Andreea Bălan a vorbit, în ultimele interviuri, la podcastul „Lucruri simple”, realizat de Horia Brenciu, dar și la podcastul lui Bursucu, despre tensiunile dintre ea și Andreea Antonescu, dar și despre trupa, Andre, înființată în 1999, și refăcută, pentru scurt timp, în 2019:

„17 ani n-a existat trupa Andre și câțiva ani, vreo 5, 6, 7 ani din anii ăștia nu am vorbit. După ce s-a terminat la vremea respectivă, o perioadă lungă nu am vorbit. Apoi ne mai întâlneam, dar nu s-a pus problema refacerii trupei. Ne mai întâlneam, mai ieșeam la cafele, ne mai povesteam, dar nu am fost niciodată foarte apropiate.

Am avut stopul cardiac și a doua zi când am ieșit din comă pur și simplu mi-a venit să fac două lucruri: să îl sun pe tatăl copiilor mei și să-i zic hai să facem o nuntă, că noi nu eram căsătoriți și am sunat-o pe Andreea, cu care nu mai vorbisem de doi ani, să refacem trupa Andre”, a povestit Andreea Bălan.

La „America Express” (Antena 1) și-au făcut reproșuri

Solistele Andreea Antonescu și Andreea Bălan au făcut echipă și la „America Express” (Antena 1), unde s-au descurcat onorabil, ratând la mustață trofeul și premiul în valoare de 30.000 de euro.

Însă, deși pe micul ecran le vedeați apropiate, ca două surori, realitatea din spatele camerelor de luat vederi era cu totul alta, chiar dureroasă. Lunile în care au fost nevoite să stea alături, în această competiție, departe de casă, le-au făcut mai mult rău, decât bine, reamintindu-și de perioadele în care au avut probleme, când s-au certat, când au existat frustrări și orgolii:

„Acolo s-au întâmplat niște lucruri și acolo am rărit-o. Pentru că în America Express mie, personal, mi s-au redeschis niște vechi traume. Acum suntem foarte bine, dar separat. Ne vedem, ne salutăm, dar nu mai mult, pentru că fiecare a evoluat emoțional, spiritual, în direcții complet diferite”, a mai mărturisit Andreea Bălan.

Coincidențele din viața lor: „Pe ambele le cheamă Andreea Georgiana”

Săndel Bălan ne-a dezvăluit însă, într-un interviu recent, că el crede în această prietenie:

„Eu și tatăl Andreei Antonescu, Gheorghe Antonescu, am făcut Armata împreună, am fost colegi, eu cântam la chitară, ca soldat, dar și el iubea muzica, și el cânta la chitară. Ne-am revăzut mai târziu, când fetele noastre se aflau la debutul muzical și ne-am gândit că ar fi frumos să le facem o trupă, ca să cânte împreună. Eu le-am compus piesele „Lasă-mă, papa, la mare!” și „Moșule, ce tânăr ești!”, dar și alte hit-uri, care se ascultă și în prezent”.

Ambele sunt divorțate și au câte două fiice

Dar, iată și care sunt coincidențele din viața celor două soliste, care, ani la rând, au fost în topurile muzicale, cu trupa Andre:

„Pe ambele le cheamă Andreea, dar și Georgiana. Au locuit în orașe diferite, în Ploiești, și în Galați, dar tot la etajul 1, și tot la apartamentul 5, iar lista poate continua. Nu a fost nimic întâmplător în viață să ne întâlnim noi, cele două familii”, susține tatăl Andreei Bălan, exclusiv pentru Click!

Dar, între artistele trupei Andre mai există și alte similitudini. Ambele au trecut prin câte un divorț și ambele au câte două fiice. Mai mult, s-au și înrudit, Andreea Bălan fiind nașa de botez a fiicei Andreei Antonescu.

Săndel Bălan: „I-am fost ca un tată  Andreei Antonescu”

După decesul lui Gheorghe Antonescu, și el fost impresar al trupei Andre, Săndel Bălan a avut grijă de Andreea Antonescu, care a suferit enorm:

„I-am fost ca un tată, după ce a murit tatăl ei, țin mult la Andreea, am susținut-o atunci să dea examenul de Bacalaureat, deși era în doliu. Și cu mama ei mai vorbesc la telefon, mereu ne-am înțeles bine, țin la ele”, mai spune Săndel Bălan.

Andreea Bălan: „Mi-a fost ani de zile frică să cânt!”

Andreea Bălan a adus însă în discuție, în confesiunile sale, și marea teamă de a cânta, fiind considerată mai degrabă o dansatoare talentată, pe vremea când activa în Andre:

„El era liderul (n.r.-Gheorghe Antonescu) și tata se supunea, deși el a compus toate piesele Andre. Tata a compus toate hiturile. Dar, pentru că personalitatea cealaltă era mult mai puternică și spunea că, dacă nu ne supunem desface trupa, noi stăteam în frică și eu intram cu microfonul închis pe scenă.

Pentru mine a fost o traumă foarte mare și luni de zile am intrat așa. De acolo mi s-a implementat «tu ești doar o dansatoare» și am și devenit o foarte bună dansatoare tocmai pentru că s-a tras de acolo. Mi-a fost ani de zile frică să cânt, deși trăgeam albume și mergeam la concerte (...) A trebuit să iau lecții de canto și făceam și terapie în paralel”, a mai menționat, cu durere în glas, Andreea Bălan.

Mai multe