Cum a reacționat un influencer canadian, după ce a încercat prima dată colivă: „Cel mai măreț tort pe care l-am văzut vreodată”

22 septembrie 2024 8:27   Vedete românești

Multe mâncăruri tradiționale românești stârnesc din ce în ce mai mult interesul străinilor care vizitează țara noastră. Recent, un canadian a fost curios să încerce mai multe feluri de mâncare și și-a spus părerea public despre sarmale sau colivă. 

Sarmale, ciorbă de burtă, cozonac și colivă a încercat bărbatul din Canada și a recunoscut că la majoritatea preparatelor a rămas plăcut surprins. Videoclipul cu reacția lui îl descoperiți în articol. 

Cum a reacționat turistul după ce a gustat preparatele românești 

Social media a devenit locul în care oamenii din întreaga lume pot împărtăși cu prietenii lor virtuali cele mai noi lucruri pe care le încearcă pentru prima dată în viața lor. Astăzi a venit rândul canadianului să le împărtășească fanilor experiența pe care a întâmpinat-o când a gustat câteva feluri de mâncăruri românești. 

Dacă pentru români cozonacul și sarmalele sunt nelipsite de pe mesele încărcate cu bunătăți de sărbători, pentru străini reprezintă doar un nou fel de mâncare. 

Sarmalele au fost primul tip de mâncare pe care canadianul l-a încercat, mărturisind faptul că a rămas plăcut surprins, oferind nota 8/10. 

Ciorba de burtă, un alt preparat extrem de consumat de către români, l-a pus în dificultate pe canadianul care a crezut că burta de vacă din ciorbă era, de fapt, calamar, oferind preparatului nota 5.2/10. 

Cozonacul și coliva l-au cucerit pe deplin pe canadian 

După ce a terminat cu mâncărurile „sărate”, canadianul a trecut la „desert”. Plăcut surprins de cozonac și de colivă, a oferit o notă sinceră. 

Cozonacul plin cu nucă și ciocolată i-a încântat acestuia papilele gustative, fiind plăcut surprins de textura și aromele preparatului nostru. Așadar, canadianul a evaluat la 8.6/10 celebrul cozonac românesc. 

Ultimul, dar nu și cel din urmă preparat gustat a fost coliva. Bărbatul a fost inițial indus în eroare de crucea din cacao desenată pe preparat. Desigur, neștiind rolul colivei, însă fiind asemănătoare cu o prăjitură, canadianul a oferit „tortului măreț” nota 8/10. 

Mai multe