Nu e banc! Cum au ajuns buzoienii să hrănească păsările cu colivă și pufuleți

Ultima actualizare:

Atunci când ne gândim la dieta păsărilor sălbatice, mai mult ca sigur că niciunul dintre noi nu își imaginează că acestea ar mânca colivă, pufuleți, sau pâine mucegăită. Ei bine, se pare că mai multe persoane din Buzău cred că păsările se vor îndrăgosti de aceste „delicatese”, deoarece le oferă păsărilor din parcurile din Buzău!

Păsările nu sunt hrănite corespunzător / foto: adevarul.ro
Păsările nu sunt hrănite corespunzător / foto: adevarul.ro

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că mai multe persoane din Buzău hrănesc păsărilor din parcuri cu tot felul de resturi stricate sau mai puțin obișnuite, cum ar fi colivă sau pufuleți.

Asemenea resturi au fost descoperite în hrănitorile montate de-a lungul parcurilor din Buzău, de către voluntarii unei organizații de profil. Se pare că nu este deloc ceva neobișnuit ca oamenii să arunce asemenea resturi rățuștelor și gâștelor sălbatice din Parcul Crâng.

„Am luat o lipie fierbinte, mirosea așa de frumos, nu am putut rezista tentației, am mâncat cât am mâncat și am zis să dau și la rățuște”, a spus un buzoian, potrivit sursei citate.

Resturile bizare care ajung la păsările sălbatice

Se pare că în timpul ultimei igienizări a celor 8 hrănitoare construite pentru păsări au fost descoperite resturi de-a dreptul bizare, puse acolo pentru acestea. De exemplu, au fost găsite mere putrezite, pahare cu colivă și semințe. În aceste căsuțe cu hrană ar trebui să fie, în mod normal, doar semințe.

„Unii probabil că vor să hrănească dar nu hrănesc corect pentru că, în primul rând, ei nu știu că păsările sălbatice, pe lângă faptul că se hrănesc doar în prima parte a sezonului rece, le dau pâine, alimente procesate, total neindicat”, a spus Bogdan Tănase, reprezentant în Buzău al Societății Ornitologice Române, conform sursei citate.

Cei de la Societatea Ornitologică Română atrag atenția tuturor celor care vor să hrănească păsările să nu le dea decât semințe de floarea soarelui crude. Pâine nu este deloc indicată pentru dieta acestor păsări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net