Cum arată acum mormântul Tamarei Buciuceanu Botez. Imaginile au devenit virale: „Merita un monument un pic mai frumos”

2 octombrie 2024 14:25   Vedete românești

Tamara Buciuceanu Botez, marea actriță a teatrului și cinematografiei românești s-a stins din viață în 2019, însă nici acum nu a fost uitată de cei care au îndrăgit-o. De curând, un fan al acesteia a publicat un filmuleț cu mormântul ei, lucru care a provocat mari emoții în rândul internauților.

Cum arată locul de veci al Tamarei Buciuceanu la 5 ani de la moartea ei

În urmă cu 5 ani, Tamara Buciuceanu Botez avea să se stingă din viață din cauza unei afecțiuni cardiace. Avea 90 de ani când a fost înmormântată cu onoruri militare, la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. În aplauzele a 200 de colegi și spectatori, marea actriță a fost condusă pe ultimul drum.

Se pare că cei care au iubit-o cu adevărat pe marea doamnă a teatrului românesc își amintesc și acum de ea, dovadă fiind imaginile de la mormântul acesteia, care s-au viralizat rapid pe internet. La Cimitirul Sfânta Vineri din București, zărim un peisaj trist, cu o cruce veche și o poză alb negru a Tamarei Buciuceanu Botez. După ce filmulețul publicat de un fan al actriței a devenit viral, oamenii au izbucnit, spunând că monumentul acesteia ar fi meritat să arate mai bine.

„Sincer, merita un monument un pic mai frumos”/ „Mormântul este neîngrijit și cam multe persoane îngropate acolo”/ „M-a tulbura să îi văd mormântul” / „O mare actriță, o mare valoare, păcat” / „M-am cutremurat, o emblemă a teatrului, am plâns”, au fost doar câteva dintre comentariile utilizatorilor pe TikTok.

O mulțime de actori și-au exprimat regretul după ce s-a stins din viață

Atunci când actrița s-a stins din viață, o mulțime de colegi de breaslă i-au adus omagii atât la Teatrul Bulandra, cât și la biserică.

„Mi-am luat ramas bun de la un om care aducea imens de multă bucurie pe scenă. Doamna Tamara Buciuceanu o imensă actriță, un vârf al istoriei noastre teatrale. Ceea ce se întâmplă astăzi ne întristează. Ea s-a jertfit, a jucat într-o perioadă istorică cumplită, în comunism, în care totul era trist. Să țineți minte: marii artiști se jertfesc. Dumnezeu să o binecuvânteze și să fie alături de marii artiști”, spunea Dan Puric.

„Asta era şi esenţa doamnei Tamara Buciuceanu, regina comediei româneşti: generozitatea fiinţei sale de a spera ca fiecare să-i devină egalul dumneai. A plecat dintre noi poate omul Tamara, actriţa a rămas şi va fi aici mereu cu reverberanţa celui mai molipsitor râs din lume, în inimile şi sufletele noastre, astăzi însă, atât de triste. Somn uşor, distinsă doamnă a teatrului românesc!”, a transmis George Ivașcu.

Mai multe