Curtată de mulți bărbați, Angela Similea a iubit pe unul singur: „A fost dragoste ca în povești"

30 mai 2024 5:01   Vedete românești

Angela Similea, sex-simbol al anilor ‘80 și una dintre cele mai iubite cântărețe din România, a avut o viață personală marcată de numeroase încercări și o carieră de succes. Deși a fost curtată de mulți bărbați celebri, dragostea adevărată a găsit-o alături de unul singur, Victor Surdu. Povestea lor de dragoste, presărată cu romantism și pasiuni comune, a fost una memorabilă, asemenea unui basm.

Viața personală: patru căsnicii și o dragoste ca în povești

Angela Similea a avut patru căsnicii, fiecare marcând etape diferite ale vieții sale. Primul său soț a fost Andi Constantin, un electrician, urmat de Sorin Movileanu, un chitarist talentat, cu care a avut un fiu, Sorin. A treia căsnicie a fost cu Jan Hilgen, un afacerist olandez, care l-a adoptat fiul său pentru a-l putea trimite la studii peste hotare. Ultimul soț a fost Victor Surdu, un om politic cunoscut, cu care s-a căsătorit în 1999, după ce a divorțat de Hilgen.

Cea mai lungă căsnicie a Angelei Similea a fost cu Jan Hilgen. Relația lor a fost una de durată și a avut un impact semnificativ asupra vieții cântăreței și a fiului său. Jan Hilgen a fost un sprijin important, adoptându-l pe Sorin și facilitându-i accesul la studii în străinătate. Relația lor s-a încheiat în 1999, când Angela a decis să divorțeze pentru a se căsători cu Victor Surdu.

Victor Surdu: marea dragoste

Pe Victor Surdu, Angela Similea îl cunoștea de cel puțin 30 de ani înainte de căsătorie. Deși au avut drumuri separate în viață, destinul i-a adus împreună într-o poveste de dragoste intensă și profundă. S-au căsătorit în 1999 și au trăit împreună până în 2011, când Victor Surdu a murit la vârsta de 63 de ani.

Angela Similea a descris relația lor ca fiind una plină de respect și afecțiune. Victor Surdu era cunoscut pentru romantismul său și pentru pasiunea sa pentru muzică, o pasiune pe care o împărtășea cu Angela. „Cu două zile înainte să moară, s-a trezit din pat și s-a apucat să cânte la pian. Am rămas șocată. Era atât de slăbit încât abia avea putere să apese pe clape. A fost dragoste ca în povești. Avea un respect enorm pentru mine. Mă cunoștea de pe scenă. Mi-a spus că și-a făcut un pariu cu el însuși că o să mă cucerească. Era extraordinar de romantic, dar și o furtună. Avea o forță de muncă extraordinară. Am acceptat ceea ce s-a întâmplat, dar mi-e greu”, a mărturisit Angela Similea .

Cariera muzicală, un succes remarcabil

Angela Similea și-a manifestat interesul pentru muzică încă din copilărie, fiind influențată în mare măsură de muzica Mariei Tănase. Prima recunoaștere majoră a venit în 1965, când a obținut locul trei la Festivalul artiștilor amatori cu piesa „Câmpia sub lună” a lui V. Veselovski. Succesul adevărat a venit în 1970, la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, unde s-a clasat pe locul al doilea, câștigând „Cerbul de Argint”. Vocea sa distinctă, inițial criticată pentru că era „prea cristalină”, a evoluat și a devenit mai profundă și matură, captând inimile publicului.

Angela Similea a continuat să cucerească scena muzicală românească și internațională. În 2000, la gala organizată de TVR2, melodia „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea”, scriu cei de la Adevărul.

Angela Similea rămâne un simbol al muzicii ușoare românești, cu o carieră de succes și o viață personală plină de încercări și realizări. Deși a fost curtată de mulți bărbați celebri, marea sa dragoste a fost Victor Surdu, cu care a trăit o poveste de iubire de neuitat. Viața și cariera sa continuă să inspire și să fie apreciate de publicul din România și nu numai. 

Mai multe